Breaking News

Instanța Supremă a admis în principiu cererea lor de anulare a condamnărilor la câte 5 ani de închisoare / Decizia, așteptată în 10 octombrie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Instanța Supremă a admis în principiu, luni, cererea lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky de anulare a condamnărilor la câte 5 ani de închisoare, iar decizia este așteptată în 10 octombrie.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și afaceristul local Sorin Strutinsky au fost condamnați, în februarie 2022, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul ”Polaris”, la câte 5 ani de închisoare.

Urmare a deciziei Curții Constituționale privind prescripția, cei dpoi au depus cereri de anulare a pedepselor.

Luni, completul de 5 judecători al ICCJ a admis în principiu, cu majoritate, cererile și a stabilit pentru 10 octombrie termenul de soluționare, fiind înregistrată și o opinie separată, în sensul considerării inadmisibile a cererilor.

Minuta instanței:

„Cu majoritate, I. Admite în principiu contestaţiile în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. II. Fixează termen pentru solu?ionarea contestaţiilor în anulare la data de 10 octombrie 2022, Sala Secţiilor Unite, pentru când se vor cita contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin şi persoana vătămată Primăria Municipiului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 septembrie 2022. —————————— Cu opinia separată în sensul respingerii, ca inadmisibile, a contestaţiilor în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020.”

 

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *