Breaking News

Legile educației trebuie promulgate în acest an

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației plecat după un scandal de plagiat, i-a cerut luni premierului Nicolae Ciucă să adopte rapid în guvern proiectele celor două legi ale educației elaborate în mandatul său.

”E nevoie ca proiectele să fie susținute în continuare, dincolo de interese politice. Dorința mea e să fie prezentate public în 5 octombrie, ziua mondială a educației, să intre în circuitul de avizare interministerială. Miza e să fie promulgate în acest an calendaristic. Dacă ratăm acest moment, mulți ani nu se va mai putea face nici o reformă”, a spus luni Cîmpeanu la Parlament, el fiind senator PNL.

Declarația sa a venit la câteva minute după ce președintele Klaus Iohannis a cerut ”toleranță zero în privința plagiatului, iar noile legi ale educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional”.

Cererile președintelui vin în condițiile în care proiectele de lege create de Cîmpeanu oferă practic imunitate plagiatorilor, după cum a explicat Edupedu.ro.

Amnistierea plagiatorilor este introdusă oficial de ministrul Sorin Cîmpeanu în textul proiectului de Lege a educației, în plin scandal de plagiat la adresa șefului său de Guvern și de partid – premierul Nicolae Ciucă. Proiectul Legii învățământului superior prevede la articolul 73 că titularii titlului de doctor pot renunța la titlul de doctor, “prin act unilateral de voință”, fără să invoce vreun motiv și fără să plătească vreo despăgubire. Este a doua prevedere în favoarea plagiatorilor, după desființarea CNATDCU – instituția-cheie în analizarea plagiatelor, execuție propusă în același proiect al Legii educației.

Citește aici mai multe detalii despre prevederile legilor educației

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *