Breaking News

Lista completă a miniștrilor PNL din noul Guvern. Predoiu preia Internele, Adrian Veștea merge la Dezvoltare, Boloș la Finanțe

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 13 Iunie 2023, ora 20:23

3136 citiri

Lista completă a miniștrilor PNL din noul Guvern. Predoiu preia Internele, Adrian Veștea merge la Dezvoltare, Boloș la Finanțe

Cătălin Predoiu va fi ministru de Interne FOTO gov.ro

Conducerea PNL a aprobat marți seară, 13 iunie, în ședința Biroului Politic Național (BPN) lista miniștrilor așa cum a fost propusă de președintele partidului, Nicolae Ciucă. Propunerile arată că UDMR este, practic, scos de la guvernare.

Potrivit g4media.ro, marele câștigător al schimbării de garnitură este Cătălin Predoiu, care va fi vicepremier și ministru al Afacerilor Interne. El pleacă de la Justiție și va juca un rol în negocierile pentru Schengen. Lucian Bode iese din guvern și rămâne doar secretar general al partidului.

O prezență în premieră în guvern este Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. El preia Ministerul Dezvoltării, un minister-cheie care împarte fondurile de la bugetul de stat pentru proiectele locale prin PNDL și programul Anghel Saligny. Numele lui Veștea este legat de construcția Aeroportului Brașov, primul construit în România de la zero după 1989.

Mai pleacă din guvern Virgil Popescu, înlocuit la Ministerul Energiei de Sebastian Burduja, și Bogdan Aurescu, înlocuit la Ministerul de Externe de Luminița Odobescu, actual consilier prezidențial.

La Mediu vine Mircea Fechet, fost secretar de stat în minister, iar Raluca Turcan revine în executiv, preluând portofoliul Culturii. Marcel Boloș trece de la Ministerul Fondurilor Europene la Ministerul Finanțelor.

Propunerile de miniștri ai PNL:

Vicepremier și ministrul Afacerilor Interne: Cătălin Predoiu

Ministerul Finanțelor: Marcel Boloș

Ministerul Justiției: Alina Gorghiu

Ministerul de Externe: Luminița Odobescu

Ministerul Dezvoltării: Adrian Veștea

Ministerul Mediului: Mircea Fechet

Ministerul Educației: Ligia Deca

Ministerul Culturii: Raluca Turcan

Ministerul Energiei: Sebastian BurdujaCiteste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.