Breaking News

LIVE Război în Ucraina, ziua 548: Rușii spun că au doborât 42 de drone în Crimeea / Putin: Prigojin a avut o soartă dificilă și a făcut greșeli grave în viață / Corpul Voluntarilor Ruși cere Wagner să treacă de partea Ucrainei

3 minute necesare pentru a citi articolul

Forțele rusești au distrus vineri dimineață 42 de drone lansate de Ucraina deasupra Peninsulei Crimeea și o rachetă deasupra regiunii Kaluga, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova. Rușii au spus că nouă drone au fost distruse de sistemele antiaeriene, în timp ce 33 au fost anihilate prin mijloace de război electronic și s-au prăbușit deasupra Crimeei fără a-și atinge țintele.

Memorial pentru Evgheni Prigojin la MoscovaFoto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Principalele informații de vineri, ziua 548 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

08:01Departamentul de Stat al SUA a impus joi sancțiuni împotriva a 13 persoane și entități care ar avea legătură cu deportarea și transferul forțat al copiilor din Ucraina, transmite Reuters.

Statele Unite au luat, de asemenea, măsuri pentru a impune restricții de viză pentru trei așa-zise autorități instalate de Rusia, din cauza implicării lor în abuzurile împotriva drepturilor omului asupra minorilor ucraineni, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat. Sancțiunile au fost anunțate de Ziua Independenței Ucrainei.

„Statele Unite nu vor sta deoparte în timp ce Rusia săvârșește aceste crime de război și crime împotriva umanității”, a declarat joi ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina.

07:49Biden şi Zelenski au discutat despre pregătirea piloţilor ucraineni pe F-16

07:36 Un grup de militanți ruși care luptă de partea ucraineană a cerut grupului de mercenari Wagner să schimbe tabăra și să se alăture rândurilor lor pentru a răzbuna moartea fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, și a comandantului lor, Dmitri Utkin.

„Vă aflați acum în fața unei alegeri serioase – puteți sta în banca ministerului rus al apărării și să serviți drept câini de pază pentru călăii comandanților voștri sau să vă răzbunați”, a declarat comandantul Corpului Voluntarilor Ruși, Denis Kapustin, într-o adresă video publicată joi seara târziu.

„Pentru a vă răzbuna trebuie să treceți de partea Ucrainei”, a adăugat acesta. (Reuters)

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

––––––

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.