Breaking News

ministerul retrage ierarhia de admitere la liceu, după ce a publicat-o greșit. Mediile elevilor sunt ordonate eronat după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică

1 minute necesare pentru a citi articolul

Update 21.15: Ierarhia greșită cu mediile de la Evaluarea Națională, publicată marți de Ministerul Educației, va fi retrasă, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Florian Lixandru, din Ministerul Educației, responsabilul pentru Admiterea la liceu. Acesta anunță că ierarhia nu respectă criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit. „Am luat legatura cu cei care se ocupa de aplicatie pentru a verifica înca o dată daca este respectată ordinea criteriilor de departajare. Aceesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificarile. Termenul de publicare este 5 iulie”, a spus pentru Edupedu.ro Florian Lixandru.

Articol inițial: Ministerul Educației provoacă haos printre elevii de 14-15 ani, absolvenți de clasa a VIII-a și părinții acestora. Instituția a publicat greșit, marți, ierarhia de admitere la liceu a elevilor, stabilind drept criteriu de departajare media de absolvire a claselor V-VIII și nu notele de la română și matematică. Reamintim că media claselor V-VIII a fost scoasă din calculul mediilor pentru admiterea la liceu.

Analiza asupra ierarhiei județene sau cea pe București arată că ordinea candidaților este una greșită.

Până la ora publicării acestui articol niciun reprezentant al Ministerului Educației nu a răspuns solicitărilor Edupedu.ro de a explica ce se întâmplă și de ce a fost publicată cu o zi mai devreme decât data din calendar o iararhizare greșită a elevilor.

Un exemplu luat aleator, la pagina 55 pe București, unde sunt 20 de elevi toți cu media la Evaluarea Național 9,72.

Conform regulilor de ierarhizare prevăzute în ordinul de ministru, nota la limba română era următorul criteriu de departajare, în caz de egalitate de medii.

âApoi, dacă și acestea erau egale, urma nota la matematică, abia apoi, al treilea criteriu – media de absolvire a gimnaziului.

După cum se poate vedea, în acest caz toate pozițiile sunt aranjate după media de absolvire, singura coloană cu mediile aranjate descrescător.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.