Breaking News

OFICIAL Rusia a confirmat că Evgheni Prigojin a murit în avionul prăbușit miercuri

1 minute necesare pentru a citi articolul

Comitetul de anchetă al Rusiei a anunțat duminică faptul că rezultatele testelor genetice au confirmat identitatea celor zece persoane care au murit în accidentul aviatic de miercurea trecută, transmite Reuters.

Resturile avionului prăbușit în Rusia și în care se afla Evgheni PrigojinFoto: AP / AP / Profimedia

Printre acestea se numără și fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

„În cadrul anchetei privind accidentul aviatic din regiunea Tver, au fost finalizate examinările genetico-moleculare”, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei într-un comunicat publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Conform rezultatelor acestora, au fost stabilite identitățile tuturor celor 10 persoane decedate. Acestea corespund listei menționate în foaia de zbor”, a precizat sursa citată.

Prigojin a murit după ce un avion care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbuşit miercuri seară, în avion aflându-se de asemenea mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, şi alţi șefi ai grupului Wagner.

Publicația rusă Baza, care are surse bune în rândul agențiilor de aplicare a legii, a relatat că anchetatorii se concentrează asupra teoriei că una sau două bombe ar fi fost plasate la bordul avionului.

Președintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanțe familiei lui Evgheni Prigojin. Kremlinul a spus vineri că este „imposibil” de știut dacă Putin va participa la înmormântarea lui Prigojin.

Nigel Gould-Davies, fost ambasador britanic în Belarus, care este în prezent membru de rang înalt la Institutul Internațional pentru Studii Strategice (IISS), a declarat că funeraliile vor fi un eveniment semnificativ.

„Dacă Putin dorește să sublinieze că Prigojin a murit ca un trădător, el va ignora acest eveniment”, a declarat Gould-Davies.

„(În același timp) susținătorii lui Prigojin ar putea folosi asta ca pe o oportunitate de a face elogiul lui Prigojin și al poziției sale critice la adresa modului în care duce Kremlinul războiul – și ar putea amplifica ostilitatea unui nucleu Wagner față de Kremlin”, a spus el.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.