Breaking News

Până la 60% dintre persoanele din Vrancea înscrise pentru vaccinarea cu AstraZeneca renunţă la programare, inclusiv multe care au primit deja prima doză / În județ sunt disponibile peste 1.200 de locuri pentru imunizarea cu acest vaccin

1 minute necesare pentru a citi articolul

Circa 50-60% dintre persoanele programate pentru inocularea cu serul AstraZeneca în centrele din Vrancea renunţă la vaccinare, iar cei care s-au vaccinat deja renunţă la rapel, a declarat joi, pentru Agerpres, coordonatorul campaniei de vaccinare în Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr.

„Inocularea cu vaccinul AstraZeneca a început bine în judeţul Vrancea, foarte multe persoane programându-se pe platforma naţională. Din nefericire, publicitatea negativă care s-a făcut în jurul vaccinului AstraZeneca a dus şi în judeţul Vrancea, aşa cum s-a întâmplat la nivel naţional, la o scădere drastică a numărului de persoane dornice să se mai vaccineze cu acest ser. Circa 50-60% dintre persoanele programate au renunţat la vaccinare, iar multe persoane care s-au vaccinat deja renunţă la rapel, astfel că, la acest moment, singurele locuri încă disponibile imediat pentru programare în centrele din Vrancea sunt pentru acest ser”, a declarat Janina Lazăr.

Ea a precizat că în centrele din Vrancea în care s-a făcut inocularea cu acest ser nu au existat reacţii adverse severe la pacienţii vaccinaţi.

„Au existat câteva persoane care au sesizat dureri de cap sau stări febrile la mai multe ore după vaccinare, dar nu mai multe decât în cazul celorlalte seruri administrate împotriva COVID-19. Toţi pacienţii care s-au vaccinat au fost sfătuiţi ca, în cazul apariţiei unor simptome neobişnuite, să se adreseze medicului de familie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a precizat Janina Lazăr.

În Vrancea, potrivit platformei naţionale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19, sunt disponibile la acest moment peste 1.200 de locuri pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, în timp ce pe listele de aşteptare pentru Pfizer şi Moderna sunt aproape 3.000 de persoane. De altfel, doar 8% dintre cele aproape 52.000 de persoane care s-au vaccinat până acum în Vrancea au optat pentru serul AstraZeneca, relatează Agerpres.

Citește și:

BREAKING Valeriu Gheorghiță: Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

Sursa foto: site AstraZeneca

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *