Breaking News

Rectorii români care vor să profite de pe urma schimbării legislative – prezentați ca “oligarhie” în publicația Times Higher Education

1 minute necesare pentru a citi articolul

Atitudinea multora dintre rectorii universităților din România care nu au luat poziție față de schimbările din proiectul legii învățământului superior, precum cele referitoare la mandatele nelimitate sau cele privind amnistierea plagiatorilor, a devenit subiect în presa internațională. Subiectul a fost tratat, săptămâna aceasta, în reputata publicație dedicată învățământului superior Times Higher Education, asociată rankingului internațional cu același nume, care citează critici români potrivit cărora conducerea universităților face lor unei “oligarhii” și unei “rețele speciale’ a rectorilor. Printre beneficiari este inclus și Sorin Cîmpeanu.

  • Amintim că, în momentul anunțării demisiei din funcția de ministru, Sorin Cîmpeanu a indicat faptul că va rămâne profesor, rector și senator: “Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a scris el în anunțul de joi seară.

Cîmpeanu este prezentat în articolul THE, publicat înaintea demisiei sale și care nu face referire la acuzațiile de plagiat la adresa sa, prin prisma poziției sale de rector suspendat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară – București și de președinte suspendat al Consiliului Național al Rectorilor, suspendările fiind valide pe perioada exercitării mandatului de ministru al Educației.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *