Breaking News

Recunoaşterea de către Rusia a referendumurilor false înseamnă că nu mai este nimic de discutat cu acest preşedinte al Federaţiei Ruse

2 minute necesare pentru a citi articolul

Jens Stoltenberg, șeful NATO, spune că referendumurile organizate de Rusia în Ucraina reprezintă o „încălcare flagrantă a dreptului internațional”, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că recunoaşterea de către Rusia a referendumurilor false înseamnă că nu mai este nimic de discutat cu acest preşedinte al Federaţiei Ruse. Israelul a transmis, printr-o informare a ministerului de Externe, că nu va recunoaște referendumurile din regiunile ucrainene cucerite de Rusia.

Principalele evenimente ale zilei de miercuri, 28 septembrie:

Ora 08:46 Ministerul rus al Apărării a transmis miercuri că rezerviștii nou mobilizați din regiunea Kaliningrad au început antrenamentele de luptă la baza Flotei rusești din Marea Baltică, relatează Reuters, citată de The Guardian. „Toți militarii mobilizați respectă standardele de tragere cu arme de calibru mic. În plus, cetățenii chemați din rezervă își restabilesc abilitățile în operarea și întreținerea armelor, echipamentelor militare și speciale”, a precizat ministerul pe canalul său Telegram.

Ora 08:28 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, la ONU, că referendumurile false ale Rusiei din patru regiuni din estul Ucrainei au fost „o încercare de a fura teritoriul unui alt stat”. ”Recunoaşterea de către Rusia a referendumurilor false şi o nouă încercare de anexare a teritoriului Ucrainei vor însemna că nu mai este nimic de discutat cu acest preşedinte al Federaţiei Ruse”, a transmis preşedintele, citat de News.ro.

Ora 08:20 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunțat marți cu fermitate referendumurile „false” organizate de Rusia în Ucraina și l-a asigurat pe președintele ucrainean de sprijinul aliaților pentru dreptul la autoapărare al Ucrainei, potrivit Le Monde. (detalii aici)

Ora 08:12 Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a descris aşa-numitele referendumuri din părţile ocupate ale Ucrainei ca fiind un act cinic din partea Rusiei, care este „complet inacceptabil”, transmite CNN, citată de News.ro. (detalii aici)

Ora 07:55 Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbeşte despre sabotaj în legătură cu scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2. ”Orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil”, a transmis oficialul european, citat de News.ro. (detalii aici)

Ora 07:34 Israelul nu va recunoaște referendumurile din regiunile Ucrainei ocupate de Rusia, a transmis, marți, ministerul israelian de Externe, citat de The Jerusalem Post. (detalii aici)

Ora 07:25 Norvegia își va consolida securitatea la instalațiile sale de petrol și gaze, în urma scurgerilor de gaze din Marea Baltică și a rapoartelor privind activități cu drone în Marea Nordului, a declarat marți ministrul Energiei de la Oslo, transmite Reuters. (detalii aici)

Ora 07:00 Gazprom avertizează că ar putea sista o altă sursă de gaze către Europa/ Anunțul vine la câteva ore după scurgerile de gaz și exploziile de la gazoductele Nord Stream, considerate de germani și ucraineni acte de sabotaj ale rușilor.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *