Breaking News

Rusia câștigă teren. Anunțul făcut la o zi după ce Zelenski a dat asigurări că înaintarea inamicului s-a oprit VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 12 Martie 2024, ora 21:11

664 citiri

Rusia câștigă teren. Anunțul făcut la o zi după ce Zelenski a dat asigurări că înaintarea inamicului s-a oprit VIDEO

Satul Nevelske a fost cucerit de forțele rusești FOTO Twitter/KalibratedMaps

Rusia a anunţat marţi, 12 martie, că a cucerit un sat situat în estul Ucrainei, în apropiere de oraşul Doneţk, pe care-l controlează, la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că a ”oprit” înaintarea rusă.

”În direcţia Doneţk, unităţile din Grupul de Forţe Sud au eliberat satul Nevelske şi au ocupat linii şi poziţii mai favorabile”, anunţă în raportul zilnic Ministerul rus al Apărării.

Canalul Telegram DeepState, apropiat armatei ucrainene, care are peste 680.000 de abonaţi, anunţa luni seara că ”inamicul a înaintat în apropiere de Nevelske”.

Forţele ruse câştigă teren de mai multe săptămâni în estul Ucrainei, o tendinţă care s-a accelerat după căderea oraşului-fortăreaţă Avdiivka, cucerit de Moscova la mijlocul lui februarie.

Anunţul cuceririi satului intervine la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări într-un interviu, în presa franceză, că ”înaintarea Rusiei a fost oprită” în estul Ucrainei şi că situaţia este în prezent ”mai bună” pe front decât în urmă cu trei luni.

Ucraina s-a angajat la construcţia a sute de kilometri de fortificaţii defensive în vederea opririi avansării ruse, însă au apărut critici cu privire la faptul că acestea sunt slabe sau lipsesc în anumite zone.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.