Breaking News

Rusia caută în Occident responsabilii pentru rebeliunea mercenarilor Wagner. Anunțul lui Serghei Lavrov VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 26 Iunie 2023, ora 19:11

587 citiri

Rusia caută în Occident responsabilii pentru rebeliunea mercenarilor Wagner. Anunțul lui Serghei Lavrov VIDEO

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov FOTO Twitter

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat luni, 26 iunie, într-un interviu acordat postului de propagandă RT, că Serviciile Speciale anchetează dacă servicii de informaţii din Occident au fost implicate în rebeliunea grupării paramilitare ruse Wagner de sâmbătă, relatează CNN.

Moscova acuză frecvent un amestec din străinătate în afacerile sale interne.

Lavrov nu a prezentat nicio dovadă prin care să susţină aceste acuzaţii și nu a oferit mai multe explicații privind ancheta.

Şeful diplomaţiei ruse notează însă că ambasadorul Statelor Unite în Rusia a anunţat că Washingtonul ”nu are nimic a face” cu insurecţia lui Prigojin.

”Şi s-a subliniat în mod special: Statele Unite pornesc de la faptul că tot ceea ce se întâmplă este o afacere internă a Federaţiei ruse”, a spus el.

CNN estimează că această înregistrare video a fost filmată duminică şi că a fost difuzată luni pe acest post controlat de către stat.

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a lansat o insurecţie armată vineri seara, pe care a oprit-o a doua zi, în urma unui acord prin care se exilează în Belarus, potrivit Kremlinului.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.