Breaking News

Rusia va anexa formal vineri cele patru regiuni ucrainene, în urma așa-ziselor referendumuri / Nave rusești, văzute în apropierea scurgerilor de gaze de la conductele Nord Stream (CNN) / Ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari acordat Kievului de Statele Unite

4 minute necesare pentru a citi articolul

„Dacă vrei să trăiești, fugi”, le transmite Zelenski soldaților ruși în discursul său zilnic: „Luptă pe străzile tale pentru libertatea ta. Totul ți-a fost luat oricum. Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră”, a adăugat președintele ucrainean. În acest timp, Statele Unite vor oferi un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari Ucrainei, în cadrul Inițiativei de Asistență pentru Securitatea Ucrainei, ceea ce înseamnă că banii vor fi cheltuiți pentru fabricarea și furnizarea de noi arme Ucrainei.

Principalele evenimente ale zilei de joi, 29 septembrie:

Ora 15:03 Informațiile adunate cu privire la daunele provocate conductelor Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică sugerează „rezultatul unor acte de sabotaj deliberate, nesăbuite și iresponsabile”, a declarat joi Consiliul Nord-Atlantic, relatează CNN. Detalii aici.

Ora 14:29 Ungaria nu va susține noua rundă de sancțiuni propuse de UE împotriva Rusiei, dacă acestea vor include sancțiuni în domeniul energiei, a declarat un oficial guvernamental de la Budapesta. Detalii aici.

Ora 13:50 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că un atac deliberat împotriva infrastructurii aliaților va fi întâmpinat cu un răspuns hotărât, în urma a ceea ce a numit acte de „sabotaj” asupra conductelor Nord Stream, relatează Reuters. Detalii aici.

Ora 13:46 Interconectorul de gaze dintre Bulgaria și Grecia are deja emisă autorizația de funcționare, a anunțat miercuri ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Ivan Șișkov. E vorba despre un gazoduct ce poate aduce gaze naturale din Grecia spre România și Ungaria, via Bulgaria, și care a fost amânat de autoritățile bulgare și elene timp de peste un deceniu, în beneficiul Rusiei, care și-a păstrat monopolul pe livrarea de gaze în regiune. Detalii aici.

Ora 13:42 Ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau, susține că răspunsul NATO la utilizarea armelor nucleare în Ucraina ar trebui să fie unul non-nuclear, dar „devastator”, informează The Guardian. Detalii aici.

Ora 13:15 BREAKING Rusia va anexa formal vineri cele patru regiuni din Ucraina care au susținut referendumurile nerecunoscute

Ora 13:09 Cârtița Kremlinului în Germania. Cine este „fiul spiritual” al lui Alexander Dughin, ideologul lui Putin

Ora 12:43 Ministerul de externe al Rusiei a declarat joi că spărturile de la conductele Nord Stream care au provocat scurgeri de gaze în largul coastelor Danemarcei și Suediei au avut loc pe un teritoriu care se află „în totalitate sub controlul” agențiilor de informații americane, relatează Reuters. Detalii aici.

Ora 12:26 Datele oficiale contrazic tezele potrivit cărora fermierii români ar fi păgubiți de fluxul de cereale din Ucraina

Ora 12:07 Oficiali europeni din domeniul securității au observat luni și marți nave de sprijin ale Marinei ruse în apropierea unor scurgeri în conductele Nord Stream, probabil cauzate de explozii subacvatice, potrivit a doi oficiali occidentali din domeniul informațiilor și a unei alte surse familiarizate cu acest subiect, relatează CNN. Detalii aici.

Ora 10:11 Ziarului german „Der Spiegel” anunță că în urmă cu câteva săptămâni, CIA a avertizat Germania cu privire la potențiale atacuri asupra gazoductelor din Marea Baltică, transmite Rador. Detalii aici.

Ora 10:02 Băncile de stat din Turcia, după cele private, au încetat să mai accepte tranzacţii cu cardurile bancare din sistemul rusesc bancar Mir, transmite agenția Rosbalt, citată de Rador. Detalii aici.

Ora 09:54 Marii aliați ai Rusiei încep să se îndoiască de Putin: escaladarea războiului și anexarea teritoriilor pun Kremlinul în dificultate

Ora 09:50 Agenția rusă de știri Interfax transmite că un alt atac cu cocktail-uri Molotov a avut loc în Rusia, la un comisariat militar. Interfax îl citează pe comisarul militar al regiunii Novosibirsk, Evgheni Kudryavtsev, care a postat pe canalul de Telegram. (detalii aici)

Ora 09:41 Garda de coastă suedeză a descoperit o a patra scurgere de gaz din conductele Nord Stream, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei pentru cotidianul Svenska Dagbladet, transmite Reuters. (detalii aici)

Ora 09:30 Ambasada SUA în Republica Moldova a înființat un nou fond, care vizează dezvoltarea conținutului de divertisment în limba rusă, transmite agenția Infotag, preluată de Rador. Misiunea diplomatică a anunțat acest lucru pe pagina sa de facebook, menționând că fondul va fi administrat de IREX Moldova. (detalii aici)

Ora 08:37 Federația Rusă se pregătește să anexeze oficial regiunile ucrainene. În Piața Roșie din Moscova au apărut ecrane video gigantice, cu panouri pe care scrie „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”

Ora 08:23 „Ucraina nu poate şi nu va suporta nicio încercare a Rusiei de a pune mâna pe vreo parte a pământului nostru”, a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, potrivit site-ului preşedinţiei. „Principala noastră sarcină acum este să coordonăm acţiunile cu partenerii ca răspuns la referendumurile false organizate de Rusia şi la toate ameninţările conexe. Nu este 2014. Totul este clar pentru toată lumea. Şi cu siguranţă vor fi acţiuni”, a adăugat el, precizând că a avut o serie de de negocieri cu preşedintele Turciei Erdoğan, cancelarul Germaniei Scholz, premierul Canadei Trudeau, premierul Marii Britanii Truss, secretarul general al ONU Guterres, preşedintele Consiliului European Charles Michel, transmite News.ro. (detalii aici)

Ora 07:43 Republica Moldova trebuie să își întărească apărarea deoarece Rusia nu îi respectă neutralitatea, a declarat miercuri președintele pro-occidental Maia Sandu la televiziunea națională, potrivit Sky News. Detalii aici

Ora 07:30 Statele Unite vor oferi un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari Ucrainei, în cadrul Inițiativei de Asistență pentru Securitatea Ucrainei, ceea ce înseamnă că banii vor fi cheltuiți pentru fabricarea și furnizarea de noi arme Ucrainei. Aceste arme nu vor proveni direct din stocurile de arme preexistente ale SUA, potrivit CNN. Detalii aici

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.