Breaking News

Școala din Vaideeni, județul Vâlcea, a fost amendată pentru segregare, de CNCD

1 minute necesare pentru a citi articolul

Școala Gimnazială din Vaideeni, județul Vâlcea, a fost amendată pentru segregare după ce împărțit elevii în clase în funcție de etnie și domiciliul acestora, anunță într-un comunicat de presă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), conform edupedu.ro. 15 copii de etnie romă dintr-un cătun din comună, Atârnați, au format o clasă de a V-a (V B), după ce o clasă de a V-a A ar fi fost compusă exclusiv din copii români, potrivit informațiilor Edupedu.ro.

Amenda, în valoare de 2.000 de lei, vine pentru „fapta Școlii Gimnaziale Luca Solomon din comuna Vaideeni, județul Vâlcea, de a constitui clase separate de elevi pe criteriile etnie și domiciliu”, care reprezintă discriminare indirectă conform art. 2 alin.3, art. 2 alin 4 coroborat cu art. 11 alin 1 din Ordonanță”, potrivit sursei citate.

Colegiul director al CNCD a decis să recomande școlii „respectarea Ordinului nr. 6134/2016 Cadru privind interzicerea segregării școlare în unitățile de învățământ preuniversitar” și să acorde un „termen de monitorizare de 6 luni pentru remedierea situației de discriminare”, mai scrie în comunicat.

Potrivit surselor noastre, școala ar fi motivat că această împărțire în clase este din dorința părinților care vor să păstreze componența claselor din primar.

  • Situația din Vaideeni abia acum a fost sesizată la CNCD, însă ar exista de mai mulți ani, potrivit informațiilor Edupedu.ro.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.