Breaking News

SURSE: Guvernul își va asuma răspunderea pe pachetul de austeritate în fața Parlamentului în săptămâna 4

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul Ciolacu își va asuma răspunderea pa pachetul de austeritate în fața Parlamentului în prima săptămână a sesiunii care începe din 4 septembrie, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi în ședința de guvern că executivul își va asuma răspunderea pe pachetul de legi care privesc creșterile de taxe și impozite și scăderea cheltuielilor bugetare.

Dacă Parlamentul votează împotriva proiectelor pe care guvernul își asumă răspunderea, guvernul e demis.

„Aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, și de la cei care fac foarte muți bani pentru a da și la pensionari care au muncit o viață și la cei aflați în nevoi. Acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în fața cetățenilor săi”, a declarat premierul.

Ciolacu a spus că își „pune mandatul pe masă” în fața Parlamentului, pentru ca românii să vadă cine vrea reformă și cine luptă pentru privilegii.

Articolul 114 din Constituție prevede că Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată de Parlament. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege se consideră adoptat.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.