Breaking News

Trei centrale nucleare ucrainene au fost ”deconectate” de la reţeaua electrică, în urma atacurilor cu rachetă ale Rusiei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 18:23

827 citiri

Trei centrale nucleare ucrainene au fost ”deconectate” miercuri de la reţeaua electrică, în urma unor atacuri ruse vizând infrastructuri energetice şi care au provocat pene masive de curent, anunţă operatorul ucrainean Energoatom, relatează AFP.

”Din cauza unei scăderi a frecvenţei în sistemul energetic ucrainean, sistemul de protecţie de urgenţă a fost activat în centralele nucleare de la Rivne, Pivdenukrainsk şi Hmelnîţkîi, ceea ce a antrenat deconectarea automată a tuturor unităţilor de producţie”, anunţă într-o postare pe Telegram Energoatom.

O instalaţie de ”infrastructură” de la Kiev a fost atinsă miercuri într-un bombardament, a anunţat primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, imediat după o serie de explozii auzite de jurnalişti AFP la Kiev.

”O instalaţie de infrastructură a fost atinsă. Rămâneți în adăposturi”, a îndemnat primarul într-o postare pe Telegram, fără să ofere vreun detaliu.

Potrivit unui jurnalist AFP, imediat după o serie de explozii, un cartier din nordul Kievului a rămas fără curent. Trei persoane au fost ucise, iar alte şase rănite în atacuri ruse, la Kiev, a anunţat într-o postare pe Telegram Administraţia Militară a capitalei ucrainene.

”Un imobil de un etaj a fost avariat” într-unul dintre aceste atacuri, afirmă administraţia, fără să facă alte precizări.

Întregul oraş Liov, situat în vestul Ucrainei, a rămas miercuri fără curent, în urma unor atacuri ruseşti vizând instalații energetice ucrainene, a anunţat primarul oraşului, Andrii Sadovî. ”Tot oraşul nu are lumină. Aşteptăm informaţii suplimentare de la experţi. Poate avea loc o întrerupere a aprovizionării cu apă”, anunţă el pe Telegram.

Republica Moldova înregistra miercuri ”pene de electricitate masive”, în urma atacurilor ruse asupra unor instalaţii energetice ucrainene, a anunţat vicepremierul moldovean Andrei Spinu.

”În urma bombardamentelor Rusiei ale sistemului energetic ucrainean, în curs în ultima oră, avem pene de electricitate masive în toată ţara”, a anunțat el într-o postare pe Facebook.

Republica Moldova se confrunta deja cu probleme energetice importante din cauza Războiului rus din Ucraina.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.