Breaking News

ULTIMA ORĂ A murit actorul Alexandru Arșinel

1 minute necesare pentru a citi articolul

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară la Spitalul Universitar București, conform unor surse din spital. A fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, pe scena căruia a jucat timp de 44 de ani.

Alexandru ArșinelFoto: AGERPRES

Alexandru Arşinel era internat la Spitalul Universitar din Capitală de la jumătatea acestei luni, în ultima perioadă având mai multe probleme de sănătate.

Arşinel a fost beneficiarul unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, intervenția fiind făcută în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.

A jucat 44 de ani pe scena Teatrului „Constantin Tănase”

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema.

Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu Stela Popescu, care a murit în 2017. A jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian.

Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.