Breaking News

ULTIMA ORĂ Situație de risc la Caracal – Trafic feroviar închis, după ce dintr-un vagon au fost depistate scurgeri de gaze

1 minute necesare pentru a citi articolul

Traficul feroviar este închis, duminică seară, în gara Caracal, judeţul Olt, din cauza unor scurgeri de propan dintr-un vagon al unui tren de marfă privat. Patru trenuri de călători au fost oprite în staţiile limitrofe, afirmă reprezentanţii CFR SA.

Tren de marfaFoto: Hotnews

  • ISU Olt precizează că robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar pe raza staţiei Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au fost solicitaţi pentru intervenţia la un tren privat de marfă, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conţinut (propan) din penultimul vagon”, a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Conform sursei citate, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de reprezentanţii ISU, 4 trenuri de călători au fost oprite în staţiile limitrofe.

În staţia Caracal este, de asemenea, aşteptată să sosească şi echipa de intervenţie a GFR, operatorul privat de marfă.

„În urma unui apel la Numărul Unic 112, care anunţa scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear) şi două autospeciale pentru primă intervenţie. Pentru protecţia populaţiei din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranţă de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenţie şi personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero”, a precizat ISU Olt.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.