Breaking News

Un pacient a fost externat inainte de rezultatul pentru COVID-19. A murit acasa

2 minute necesare pentru a citi articolul

Bilantul negru in Romania se apropie rapid de cifra 100. Pana acum au fost anuntate 92 de decese ale unor pacienti care au fost diagnosticati cu coronavirus. Ramane in continuare problema procesarii testelor, peste jumatate dintre cazurile anuntate fiind confirmate cu COVID-19 la multe zile dupa deces.

Miercuri seara au fost anuntati si 2 pacienti de la Spitalul Universitar din Capitala. Ambii se pare ca au contractat aici virusul, insa au murit unul in ambulanta, si altul la spitalul la care fusese trasferat.

Doua decese de coronavirus anuntate de la Universitar. Unul dintre pacienti a murit acum doua zile. Ar urma sa fie inchisa inclusiv UPU

In ce priveste celelalte 4 decese anuntate in ultima ora, ele scot in evidenta noi nereguli. De exemplu, la Bistrita Nasaud, un pacient a fost externat inainte sa primeasca rezultatul de COVID-19 si a murit acasa. La Suceava situatia e scapa de sub control si inca un pacient care a fost internat acolo a murit.

Iata datele despre cele 4 decese

Deces 87 – Este vorba de un barbat de 77 de ani din judetul Bistrita Nasaud. El a fost internat pe 22 martie la Spitalul de Urgenta Bistrita – Sectia Boli Interne, cu diagnosticul: bronhopneumopatie cronica obstructiva acutizata, cardiomiopatie dilatativa, cardiopatie ischemica cronica, fibrilatie atriala cu alura rapida, insuficienta cardiaca congestiva stadiul III, extrasistole ventriculare, pneumonie interstitial, pleurezie mica inchisa dreapta, hipertrofie de prostata, insuficienta renala std. III.

A fost testat pentru COVID-19 pe 24 martie si a fost externat pe 30 martie, inainte de a primi rezultatul pentru coronavirus. Pe biletul de externare este precizat: evolutie favorabila sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului.

Rezultatul a venit ieri, pe 31 martie, zi in care acesta a si murit, acasa.

Deces 88 – Este vorba de un barbat de 72 de ani din Botosani, dar care era internat la Spitalul Judetean din Suceava din 14 martie, la Sectia de Medicina Interna. A fost testat pentru coronavirus pe 25 martie. Rezultatul i-a venit pe 31 martie, in aceeasi zi a si murit.

Grupul de Comunicare Strategica precizeaza ca decesul a fost atribuit judetului Suceava pentru ca aici s-a imbolnavit.

Deces 89 – Este vorba de o femeie de 66 de ani din Bucuresti, care era internata din 24 martie la Spitalul „Bagdasar-Arseni” (pentru lipotimie cu traumatism minor). Pe 25 martie a fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, unde i s-au recoltat probe in aceeasi zi. Rezultatul a venit pe 28 martie si a doua zi, pe 29, femeia a murit. Ea suferea de o boala cardiovasculara, schizofrenie si hipertensiune arteriala.

Deces 90 – Este vorba de o femeie de 77 de ani din jud. Covasna. Ea era internata din 18 martie la Terapie Intensiva la Spitalul de Urgenta Sfantu Gheorghe. Suferea de mielita cervicala si tetraplegie. Pe 26 martie s-a decis sa fie testata pentru coronavirus, fara a fi precizat motivul. Rezultatul a venit pe 28 martie, iar pe 30 femeia a murit.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *