Breaking News

USR îl cheamă pe Alexandru Rafila în Senat pentru a da explicații de ce nu pune în aplicare Planul național pentru combaterea cancerului

2 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este invitat în plenul Senatului, pe 28 iunie, la Ora Guvernului, tema propusă spre dezbatere de grupul parlamentar USR fiind Planul Naţional de Combatere şi Control a Cancerului.

„Domnul Rafila face politică cu viaţa bolnavilor de cancer. Aceştia au ajuns monedă de troc politic a unui ministru care pur şi simplu uită că viaţa fiecărui om contează. Pentru pacienţii de cancer fiecare zi contează şi este abominabil ca un medic să uite acest lucru”, a declarat luni senatorul Radu Mihail, liderul grupului parlamentar USR, citat de USR.

„În temeiul art.182 din Regulamentul Senatului, grupul parlamentar USR solicită invitarea ministrului Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, în cadrul Orei Guvernului, pentru data de 28 iunie 2023. Tema politică de interes major pe care o propunem spre dezbatere în acest cadru constă în elaborarea şi implementarea Planului Naţional de Combatere şi Control a Cancerului”, se precizează în scrisoarea USR, transmisă Comitetul liderilor.

Context. Parlamentarii USR din comisiile de sănătate au protestat, miercuri, cu pancarte la audierea lui Alexandru Rafila (PSD) pentru un nou mandat de ministru al Sănătății, cu mesaje precum „Rafila a distrus Planul pentru combaterea cancerului” sau „Zero spitale din PNRR”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, în 31 mai, într-o conferință de presă, amânarea aplicării Planului național pentru combaterea cancerului. Ministerul Sănătății trebuia să publice până în iunie normele de aplicare a planului adoptat prin lege promulgată în noiembrie anul trecut. Alexandru Rafila a lansat, în consultare publică, un nou plan, care să fie adoptat printr-o altă lege sau prin ordonanță de urgență.

Amintim că Alexandru Rafila a semnat ca inițiator legea deja în vigoare prin care a fost adoptat Planul național pentru combaterea cancerului.

Citește și BREAKING Planul pentru combaterea cancerului, amânat de ministrul Sănătății / Rafila lansează în consultare un nou plan care să fie adoptat prin OUG sau lege, în momentul în care trebuia să aplice documentul promulgat de jumătate de an

Citește și VIDEO Atac dur împotriva lui Rafila din partea colegului său de partid Achimaș-Cadariu: „Vă acuz de neglijență criminală” / „Distrugeți tot ce funcționează. Ați distrus speranța oamenilor” / „Dragi colegi din coaliție, faceți o mare greșeală” / Răspunsul lui Rafila

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.