Breaking News

VIDEO Masacru într-o școală coranică din nordul Afganistanului/ Cel puțin 23 de persoane au murit și 30 sunt rănite în urma unei explozii

1 minute necesare pentru a citi articolul

Cel puţin 23 persoane au fost ucise, iar alte 30 rănite, miercuri, într-o explozie la o şcoală coranică, în oraşul Aybak, în nordul Afganistanului, anunţă surse spitaliceşti, relatează AFP, citată de News.ro. ”Sunt toţi copii şi oameni obişnuiţi”, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un medic de la spitalul din Aybak, capitala provinciei Samangan.

Conform France24, de la preluarea puterii de către talibani, au avut loc zeci de explozii și atacuri care au vizat civili, majoritatea revendicate de filiala locală a grupării Stat Islamic (SI).

Un oficial provincial a confirmat explozia de la madrassa Al Jihad. Talibanii, care deseori minimizează cifrele privind victimele, au declarat că 10 elevi au murit și „mulți alții” au fost răniți.

„Forțele noastre de detectivi și de securitate lucrează rapid pentru a-i identifica pe autorii acestei crime de neiertat și a-i pedepsi pentru acțiunile lor”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne taliban, Abdul Nafay Takor, transmite RFI.fr.

Imagini și înregistrări video care circulă pe rețelele de socializare – care nu au putut fi verificate – arată luptători talibani care își croiesc drum printre cadavrele împrăștiate pe podeaua unei clădiri.

Aybak este o capitală provincială mică, dar veche, care a devenit proeminentă ca punct de oprire a caravanelor de comercianți în secolele al IV-lea și al V-lea, când a fost, de asemenea, un important centru budist, mai notează France24.

 

 Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *