CoronavirusInternational

Accesul in Bali, restrictionat pentru turistii straini anul acesta, pe fondul COVID-19

1 minute necesare pentru a citi articolul

Insula Bali din Indonezia va ramane inchisa pentru vizitatorii straini pentru restul acestui an din cauza cresterii cazurilor de coronavirus, a anuntat guvernatorul Wayan Koster, care a abandonat un plan anterior care viza redeschiderea insulei incepand din data de 11 septembrie, transmite Bloomberg.

Indonezia a raportat luni peste 155.000 de cazuri de infectie cu coronavirus si 6.759 de decese, cel mai mare numar de decese inregistrat in Asia de Sud-Est.

“Guvernul indonezian nu poate redeschide portile pentru vizitatorii straini pana la finele lui 2020 deoarece ramanem o zona rosie. Situatia nu permite venirea turistilor straini in Indonezia, inclusiv in Bali”, a anuntat guvernatorul Wayne Koster intr-un comunicat de presa.

Turismul este principala sursa de venit pentru Bali iar restrictiile de calatorie impuse din cauza pandemiei au afectat economia locala. Peste sase milioane de turisti straini au vizitat insula Bali anul trecut, echivalentul unei treimi din numarul total de turisti straini care au vizitat Indonezia.

In luna aprilie, guvernul de la Jakarta a avertizat ca pandemia ar putea sterge peste 10 miliarde de dolari din veniturile din turism ale Indoneziei in acest an, o prognoza care este posibil sa se inrautateasca avand in vedere ca se baza pe presupunerea ca in a doua jumatate a anului va avea loc o anumita relansare.

Insula Bali este deschisa pentru turistii locali inca de la finele lunii iulie iar guvernatorul Wayan Koster a estimat ca 2.300-2.500 de turisti au venit in insula in fiecare zi. Autoritatile locale se vor concentra pe cresterea numarului de turisti indonezieni pentru a ajuta industria turismului si economia sa isi revina.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *