CoronavirusEconomie/Companii

Berea din SUA ar putea să-și piardă efervescența din cauza pandemiei. Coronavirusul afectează și băuturile carbogazoase – Companii

2 minute necesare pentru a citi articolul

Diminuarea livrărilor de dioxid de carbon de la instalaţiile de producţia a etanolului a dat naştere la îngrijorări cu privire la apariţia unei crize de aprovizionare cu bere, băuturi răcoritoare şi apă minerală în SUA, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Berarii şi producătorii de băuturi răcoritoare utilizează dioxid de carbon, sau CO2, pentru carbonizare, un proces care conferă efervescenţă berii şi băuturilor răcoritoare. Producătorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentară, deoarece captează acest gaz, care este un produs secundar rezultat în procesul de producţie a etanolului, şi îl vând în cantităţi mari.

Însă în ultima vreme producţia de etanol, care în SUA este amestecat în benzină, a suferit o scădere dramatică din cauza scăderii cererii pentru combustibili, în contextul pandemiei de COVID-19. În SUA cererea de benzină a scăzut cu peste 30%.

Diminuarea producţiei de etanol afectează livrările de CO2 pentru industria alimentară, în condiţiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit producţia, susţine directorul Asociaţiei producătorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.

La rândul său, directorul Asociaţiei berarilor din SUA, Bob Pease spune că furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat preţurile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Această Asociaţie îi reprezintă pe mici producători de bere artizanală din SUA, care îşi asigură aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producătorii de etanol.

“”Problema se agravează. În fiecare zi auzim de la membri noştri despre această problemă” spune Bob Pease, care se aşteaptă ca unii berari să înceapă să reducă producţia în două-trei săptămâni.

Într-o scrisoare trimisă la începutul acestei luni vicepreşedintelui SUA, Mike Pence, Asociaţia producătorilor de gaze comprimate din SUA a estimat că producţia de CO2 a scăzut cu aproape 20% şi până la mijlocul acestei luni ar putea scădea cu 50%, în absenţa unor măsuri de sprijin.

Producătorii de carne suferă şi ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizează CO2 în procesarea, ambalarea, conservarea şi livrarea cărnii.



Citeste articolul complet pe economie.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Opinii

“Efectul Nataşa” şi isterizarea cu agendă în Republica Moldova - Opinii

Dacă întrebi lumea la Chişinău zilele astea “tu ai ştiut, sau n-ai ştiut?” nimeni nu va avea dubii la ce te referi…
Revista Presei | Radio TV

Liviu Dragnea, în prima apariție publică de la ieșirea din închisoare, a oferit o privire din interiorul penitenciarelor: E ca în iad / Închisorile din România sunt ca în Evul Mediu - Radio - TV

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, și-a făcut duminică seara prima apariție publică de la ieșirea din închisoare, la emisiunea fostei sale consiliere…
Sport | Motor

MotoGP: Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al statului San Marino - Motor

​Italianul Francesco Bagnaia (Ducati) a câştigat duminică Marele Premiu al statului San Marino la MotoGP, pe Misano World Circuit Marco Simoncelli (4,064…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *