Actualitate | CoronavirusCoronavirus

Coronavirus: Cum vrea China să convingă cetățenii să renunțe la creșterea animalelor sălbatice, după ce consumul și comerțul au fost interzise – Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Agricultorii din două provincii din China pot beneficia de compensații financiare dacă renunță la creșterea animalelor sălbatice destinate alimentației, o practică care a făcut ca țara să fie arătată cu degetul în plină pandemie de Covid-19, relatează AFP.

Potrivit cercetătorilor, epidemia a fost provocată de transmiterea unui virus de la animale la om. O piața din orașul Wuhan, la început epicentrul epidemiei, a fost incriminată din cauză că acolo erau vândute animale sălbatice.

Vineri, provincia Hunan a prezentat liniile unui program de sprijin al reconversiei crescătorilor de animale sălbatice spre alte industrii precum ar fi creșterea animalelor domestice, cultivarea fructelor și legumelor sau a plantelor medicinale.

Planul prevede compensație financiară în funcție de greutatea animalelor crescute, care vor fi răscumpărate în funcție de un tarif definit.

Prețul unei cobre a fost fixat la 120 de yuani pe kilogram (15 euro), iar cel al unui șobolan de bambus la 75 de yuani pe kilogram (9,6 euro), potrivit directivelor autorităților citate de mass media oficială.

O zivetă, considerată a fi animalul care a transmis SARS oamenilor, valorează 600 de yuani fiecare (77 euro), potrivit aceleiași surse.

Jiangxi, provincia vecină, a anunțat de semenea unui fond de susținere pentru a pune capăt creșterii animalelor sălbatice destinate consumului uman.

Potrivit Asociației americane Humane Society International care lucrează pentru protecția animalelor, comerțul cu animale sălbatice în China este estimat la 520 de miliarde de yuani (67 miliarde de euro).

Contact de AFP, Peter Li, însărcinat cu monitorizarea Chinei pentru HSI, crede că măsurile sunt un pas spre direcția bună.

Li notează, cu toate acestea, că nu este vorba despre animale sălbatice crescute pentru blană, medicină tradițională sau divertisment.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Revista Presei | Radio TV

Stelian Ion: Secția Specială are zilele numărate. Am propus o sesiune extraordinară pentru a vota legea - Radio - TV

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat duminică seară, la Digi 24, că îşi doreşte o sesiune parlamentară extroardinară la Senat pentru adoptarea…
Revista Presei | Radio TV

Valeriu Gheorghiță: Zeci de mii de doze de vaccin AstraZeneca din România expiră peste 10 zile - Radio - TV

România avea în stocuri, la sfârșitul săptămânii trecute, circa 6 milioane de doze din toate cele patru tipuri de vaccin folosite în…
Sport | Fotbal

Retrogradată în Liga 2, Poli Iași are un nou antrenor - Costel Enache va pregăti echipa din Copou - Fotbal

Costel Enache a fost numit, duminică, în funcţia de antrenor principal al echipei CSM Poli Iaşi, grupare recent retrogradată în Liga a…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *