Actualitate | CoronavirusCoronavirus

Coronavirus: Cum vrea China să convingă cetățenii să renunțe la creșterea animalelor sălbatice, după ce consumul și comerțul au fost interzise – Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Agricultorii din două provincii din China pot beneficia de compensații financiare dacă renunță la creșterea animalelor sălbatice destinate alimentației, o practică care a făcut ca țara să fie arătată cu degetul în plină pandemie de Covid-19, relatează AFP.

Potrivit cercetătorilor, epidemia a fost provocată de transmiterea unui virus de la animale la om. O piața din orașul Wuhan, la început epicentrul epidemiei, a fost incriminată din cauză că acolo erau vândute animale sălbatice.

Vineri, provincia Hunan a prezentat liniile unui program de sprijin al reconversiei crescătorilor de animale sălbatice spre alte industrii precum ar fi creșterea animalelor domestice, cultivarea fructelor și legumelor sau a plantelor medicinale.

Planul prevede compensație financiară în funcție de greutatea animalelor crescute, care vor fi răscumpărate în funcție de un tarif definit.

Prețul unei cobre a fost fixat la 120 de yuani pe kilogram (15 euro), iar cel al unui șobolan de bambus la 75 de yuani pe kilogram (9,6 euro), potrivit directivelor autorităților citate de mass media oficială.

O zivetă, considerată a fi animalul care a transmis SARS oamenilor, valorează 600 de yuani fiecare (77 euro), potrivit aceleiași surse.

Jiangxi, provincia vecină, a anunțat de semenea unui fond de susținere pentru a pune capăt creșterii animalelor sălbatice destinate consumului uman.

Potrivit Asociației americane Humane Society International care lucrează pentru protecția animalelor, comerțul cu animale sălbatice în China este estimat la 520 de miliarde de yuani (67 miliarde de euro).

Contact de AFP, Peter Li, însărcinat cu monitorizarea Chinei pentru HSI, crede că măsurile sunt un pas spre direcția bună.

Li notează, cu toate acestea, că nu este vorba despre animale sălbatice crescute pentru blană, medicină tradițională sau divertisment.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

Polonia, somată de UE să plătească amenzile impuse din cauza sistemului său judiciar - International

​Comisia Europeană a trimis Poloniei o scrisoare cu factura de plătit întrucât aceasta nu a renunţat la camera disciplinară pentru judecători în…
Fără categorie

Netflix: Un thriller leșinat de acțiune cu imagini superbe și nimic altceva este totuși în Top 10 în multe țări - Film

Este arhicunoscut faptul că filmul este mai mult decât orice un limbaj vizual, dar cea mai uimitoare cinematografie și impresionantă imagine din…
Actualitate | Coronavirus

Record absolut de cazuri de COVID-19 în România - Coronavirus

România a atins joi un record absolut de cazuri de COVID-19, de la începutul pandemiei – peste 19.100 de îmbolnăviri. De asemenea,…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *