Actualitate | CoronavirusCoronavirus

Coronavirus în Japonia: Guvernul va acorda un ajutor de 850 de euro fiecărui rezident, japonez sau străin – Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Japonia va acorda un ajutor de 100.000 de yeni (857 euro) fiecărui rezident, japonez sau străin, a anunțat premierul Shinzo Abe, citat de AFP.

“Vom face în așa fel încât să acordăm rapid suma la toată lumea”, a afirmat Abe, în conferința de presă în care a argumentat decizia de a extinde starea de urgență la ansamblul țării.

Guvernul avea în vedere inițial acordarea a 300.000 de yeni (2.571 euro) familiilor ale căror venituri s-au diminuat din cauza pandemiei, înainte de a decide un ajutor forfetar pentru toți.

Măsura face parte din planul de relansare economică de peste 900 de miliarde de euro prevăzut de guvern, în condițiile în care economia niponă era pe punctul de a intra în recesiune chiar înainte de pandemie, după ce a înregistrat o contracție a PIB-ului de 1,8% în ultimul trimestru din 2019.

Cu Covid-19, turismul a căzut cu 90%, comerțul și industria sunt la punctul mort iar țara nu va putea conta pe efectele pozitive ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021.

Japonia are în prezent mai puține decese provocate de Covid-19 decât Europa sau Statele Unite dar ultimele cifre, cu un număr al noilor infecții de peste 200 într-o singură zi, vineri, stârnesc îngrijorare.

În prezent, țara are 9.100 cazuri diagnosticate oficial și 148 de decese.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Coronavirus

Vaccinarea anti-Covid în România: 16.734 de persoane vaccinate în ultima zi - Coronavirus

16.734 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a…
Actualitate | Coronavirus

Lista localităților din România în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori - 79 de orașe și municipii reședință de județ sunt în scenariul roșu - Coronavirus

În 493 de localități din România incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este mai mare sau egală cu…
Actualitate | Esenţial

Intervenție a SMURD la Congresul PNL, după ce un membru al partidului a căzut de pe scenă - Esential

Un echipaj SMURD a intervenit sâmbătă, la Congresul pNL de la Romexpo, după ce un membru al partidului a căzut de pe…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *