Actualitate/CoronavirusCoronavirusInternational

Coronavirus în lume: Peste 126.000 de oameni și-au pierdut viața, la nivel mondial/ În ciuda pandemiei, 44 de milioane de alegători sunt așteptați la urne în Coreea de Sud – Coronavirus

2 minute necesare pentru a citi articolul

Numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus este de 1.981.239, în timp ce 126.681 de oameni și-au pierdut viața, la nivel mondial, potrivit Johns Hopkins. SUA au depășit pragul de 25.000 de decese. Noi reacții continuă să apară față de decizia președintelui american Donald Trump de a tăia finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății pe care o acuză de proasta gestionare a crizei. Anul trecut, SUA au acordat OMS 400 de milioane de dolari, fiind cel mai mare contributor. În ciuda pandemiei, sud-coreenii merg astăzi la urne pentru a-și alege parlamentarii.

07.29:
În timp ce Spania și-a reluat parțial activitatea permițând unor angajați să se întoarcă la muncă, reprezentanți ai OMS atrag atenția asupra faptului că numărul cazurilor de îmbolnăviri sunt în creștere în Marea Britanie și Turcia, relatează Reuters.

“La nivel mondial, 90% din cazuri provind din Europa și SUA. Suntem siguri că încă nu am văzut vârful pandemiei”, a spus Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS.

Unele companii din Spania și-au reluat de luni activitatea, inclusiv cei din construcții. Magazinele, barurile și celalate spații publice rămân însă închise până la 26 aprilie, cel puțin.

07.21: Tokyo ar putea ajunge la 80.000 de cazuri de infecții în următoarea lună, dacă nu intervine nicio schimbare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului citat de Reuters. Acesta a insistat că trebuie făcut tot posibiliul pentru a limita interacțiunea dintre oameni.

Până la această oră, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul total de cazuri de infecție este de 1.981.239, majoritatea fiind în SUA, unde au fost testate peste 3 milioane de oameni. Nu mai puțin de 126.681 de oameni și-au pierdut viața.

Situația pe țări:

  • SUA: 609.240
  • Spania: 174.060
  • Italia: 162.488
  • Germania: 132.210
  • Franța: 131.361
  • Marea Britanie: 94.845
  • China: 83.351
  • Iran: 74.877

După ce președintele Donald Trump a anunțat că va tăia finanțarea către OMS, în condițiile în care SUA sunt el mai mare contributor, secretarul general al ONU Antonio Guterres a transmis că „nu este momentul potrivit pentru a reduce resursele şi operaţiunile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sau ale oricărei alte organizaţii umanitare în combaterea virusului”.

„Convingerea mea este că OMS trebuie să fie susţinută deoarece este absolut esenţială pentru eforturile lumii în câştigarea războiului împotriva COVID -19”, a adăugat Antonio Guterres, reafirmând că va exista suficient timp pentru a studia ulterior „cum au reacţionat toţi cei implicaţi în criză”.

În Coreea de Sud, în pofida pandemiei, au loc alegeri legislative. Alegătorii sunt chemaţi să respecte măsuri stricte de igienă la secţiile de votare din întreaga ţară pentru a preveni răspândirea epidemiei de COVID-19.

În total, aproape 44 de milioane de sud-coreeni sunt chemaţi la urne, dar peste un sfert dintre persoanele cu drept de vot şi-au exercitat acest drept, profitând deja de posibilitatea de a vota mai devreme. Alegătorii vor trebui să respecte regulile de distanţare socială, să poarte măşti şi mănuşi. De asemenea, la secţiile de votare li se va lua temperaturaCiteste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

Impactul Brexit este ”mai rău decât Covid-ul”, spune organismul bugetar din Marea Britanie - International

Brexitul va avea pe termen lung ”un impact mai mare decât pandemia de Covid-19” asupra economiei Marii Britanii, a declarat Richard Hughes,…
Actualitate | Politic

Decizia de la vila Lac: Liberalii merg cu guvern minoritar în Parlament / Lista miniștrilor propuși - Politic

​Liberalii au decis joi seară, la întîlnirea cu președintele Klaus Iohannis să meargă în Parlament și să ceară votul de încredere pentru…
Actualitate | Administratie Locala

Poluare extremă înregistrată în anumite zone din București, cu depășiri de aproape 700% pentru PM 2,5 și 500% pentru PM10 / Comisarii Gărzii de Mediu s-au dus la Sintești, unde se ard deșeuri, dar au fost goniți de făptași după ce Poliția a plecat - Administratie Locala

Senzorii din rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly, au înregistrat în această seară, în jurul orei 21:00, depășiri de aproape…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *