Actualitate | CoronavirusCoronavirusInternational

INTERACTIV Coronavirus: România vs. Europa. Cum stă fiecare țară în perioada marilor „relaxări”. Graficul comparativ al cazurilor / Îmbolnăvirile și decesele raportate la 100.000 de locuitori – Coronavirus

2 minute necesare pentru a citi articolul

În a 69-a zi de la primele 30 de cazuri raportate, în România erau confirmate oficial puțin peste 17.000 de cazuri de coronavirus. Comparativ, în Ungaria, în a 64-a zi de la primele 30 de cazuri erau confirmate peste 3.500 de cazuri, iar în Bulgaria erau confirmate circa 2.100 de cazuri.

În același moment de comparație cu România (a 69-a zi de la primele 30 de cazuri), Italia și Spania aveau amândouă peste 200.000, Germania circa 150.000, iar Marea Britanie trecuse și ea deja de 200.000.

Dacă privim însă datele confirmate relativ la suta de mii de locuitori, observăm cum graficul se mai comprimă și România se apropie mai mult de curba țărilor vest-europene. Comparativ cu statele din jur, România avea aproape 80 de cazuri la suta de mii de locuitori, în timp ce Ungaria avea 36, iar Bulgaria 32.

În ceea ce privește numărul de morți, România a înregistrat peste 1.100 de morți în același moment comparativ în care în Italia, Spania, Franța și Marea Britanie erau deja peste 25.000 de victime.

Situația deceselor la suta de mii de locuitori pune România (5,25) mult mai aproape de curba Germaniei (9,98), cu Ungaria (4,72) fiind cam în același loc pe grafic ca țara noastră, urmând o creștere mai pronunțată. Bulgaria era în urmă cu 1,58 de decese cu COVID-19 raportate la suta de mii de locuitori.

Sigur, numărul total al cazurilor confirmate ține strâns și de modul și intensitatea cu care fiecare stat testează populația. În această privință, România a ajuns să testeze din ce în ce mai mult, înregistrând numeroase zile cu peste 8000 de teste efectuate, cu vârfuri de peste 11.000, dar și cu zile „slabe” în care abia au fost contabilizate 3-4.000 de teste.

În total, de la debutul pandemiei de coronavirus în țara noastră au fost efectuate peste 322.000 de teste.

Spre comparație, Ungaria a raportat peste 138.000 de teste, în timp ce Germania are oficial realizate peste 3,1 milioane de teste. Italia a făcut și ea peste 3,1 milioane de teste, Spania au făcut peste 3 milioane de teste, iar Franța a raportat peste 1,3 milioane de teste realizate. Bulgaria, în schimb, avea realizate circa 66.000 de teste până pe 19 mai.

  • Graficul a fost realizat de comunitatea geo-spatial.org și conține date oficiale din România și din alte state din Europa (cu un decalaj de o zi). Vezi mai multe date pe covid19.geo-spatial.org.
  • Scara folosită în grafice este una LOGARITMICĂ
  • Click sau duceți cursorul mouse-ului pe bulinele fiecărei țări pentru cifra exactă!

*separatorul virgulă indică zecimalele calculate

Numărul zilnic cumulat de cazuri confirmate în Europa:

—-

GRAFICUL TESTĂRILOR ÎN ROMÂNIA

Numărul de teste coronavirus efectuate de fiecare țară din Europa:

(statistică realizată cu informații în 13 mai, exceptând unele state precum Spania, Franța sau Olanda care nu raportase oficial la acel moment)Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

Polonia, somată de UE să plătească amenzile impuse din cauza sistemului său judiciar - International

​Comisia Europeană a trimis Poloniei o scrisoare cu factura de plătit întrucât aceasta nu a renunţat la camera disciplinară pentru judecători în…
Fără categorie

Netflix: Un thriller leșinat de acțiune cu imagini superbe și nimic altceva este totuși în Top 10 în multe țări - Film

Este arhicunoscut faptul că filmul este mai mult decât orice un limbaj vizual, dar cea mai uimitoare cinematografie și impresionantă imagine din…
Actualitate | Coronavirus

Record absolut de cazuri de COVID-19 în România - Coronavirus

România a atins joi un record absolut de cazuri de COVID-19, de la începutul pandemiei – peste 19.100 de îmbolnăviri. De asemenea,…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *