AncheteCoronavirus

”Medicul mi-a recomandat obligatoriu să am odihnă fizică şi psihică, numai odihnă nu se numeşte asta, este hărţuire pe faţă”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Managerul Spitalului Județean din Focșani, Constantin Mândrilă, infectat cu coronavirus, a respins duminică acuzațiile aduse de ministrul Sănătății, cel care îl criticase că a plecat în izolare cu calculatorul și documentele spitalului.

„Nu m-am ascuns absolut nicăieri, eu joi, în momentul în care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Cantacuzino, imediat am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anunţat Ministerul, m-am prezentat imediat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, în triaj, unde mi s-au luat analizele şi mi s-a făcut controlul. În urma acestui control, medicul şef al secţiei de boli infecţioase a constatat că sunt un caz uşor Covid – 19, spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales şi să mă autoizolez”, a declarat managerul spitalul Focşani duminică, la Antena 3, citat de News.ro.

Constantin Mândrilă afirmă că adresa la care se află este lângă spital şi că a notificat încă de vineri directorul medical al spitalului cu privire la faptul că se va muta într-un domiciliu ales, în care se va autoizola, el precizând că şi-a luat computerul din spital de faţă cu directorul medical şi că i-a comunicat directorului medical al unităţii sanitare faptul că doreşte să colaboreze.

„Dumnealui a fost de acord, în acelaşi timp am notificat scris şi DSP Vrancea, că mi-am ales un domiciliu şi m-am autoizolat, am toate documentele, inclusiv contract de la o firmă pentru deşeurile periculoase ca să pot să le elimin, şi nu a fost nicio problemă, iar astăzi m-am trezit cu telefon de la prefect în care spune că obligatoriu trebuie să mă ducă la boli infecţioase, altfel vine şi mă mută cu forţa” a mai relatat managerul.

Managerul consideră că este ţinta unui „tratament inuman” în condiţiile în care i s-a recomandat să evite stresul.

„Sunt ţinta unor atacuri de mai mult timp, permanent am fost atacat în această perioadă de echipa liberală, spunând că nu fac treabă şi aşa mai departe. Eu am inclusiv stocurile de materiale pe care le las în urma mea pentru cel puţin o lună de zile pentru combaterea Covid în spital, inclusiv echipamente medicale, absolut tot. (…) Medicul mi-a recomandat obligatoriu să am odihnă fizică şi psihică, numai odihnă nu se numeşte asta, este hărţuire pe faţă” a mai afirmat Constantin Mândrilă, citat de News.ro.

Mândrilă a fost instalat la șefia Spitajului Județean cu susținerea lui Marian Oprișan, deși în 2005 a fost condamnat cu suspendare pentru că a furat din conservele de carne destinate victimelor inundațiilor din acel an.

Foto: Constantin Mândrilă / Captură Youtube

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *