AncheteCoronavirus

Prefectura Suceava vrea să depună plângere penală împotriva autorilor unui material video legat de condițiile de muncă de la Ambulanță

3 minute necesare pentru a citi articolul

Prefectura a formulat o plângere penală, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, după ce în presă au fost prezentate informaţii „în mod trunchiat şi distorsionat” referitor la activitatea ambulanţierilor suceveni, în contextul evoluţiei infecţiei cu noul coronavirus, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Diana Găşpărel, citată de Agerpres.

Sursa citată precizează că, pentru a verifica veridicitatea şi acurateţea informaţiilor vehiculate, a fost convocată în regim de urgenţă o şedinţă operativă la sediul Prefecturii la care au participat prefectul Alexandru Moldovan, subprefecţii Laura Morar şi Prorociuc Daniel, subsecretarul de stat Ovidiu Şandor, inspectorul-şef al ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă, şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ), Alexandru Lăzăreanu.

”Având în vedere că informaţiile difuzate au fost prezentate într-un mod trunchiat şi distorsionat, fără minima verificare a situaţiilor reale, se poate aprecia că această manieră de dezinformare a publicului larg constituie o formă gravă de atingere a demnităţii personale, prestigiului şi profesionalismului cadrelor medicale care activează în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, cu consecinţe grave în ceea ce priveşte calitatea actului medical, a serviciilor medicale şi a profesioniştilor din domeniu”, arată sursa citată.

Potrivit Prefecturii, în cadrul SAJ Suceava au fost asigurate pentru angajaţi materiale de protecţie, începând cu 1 martie şi până în prezent, stocurile fiind suficiente.

În acelaşi timp, toţi angajaţii au fost instruiţi în cadrul unui protocol de lucru, confirmat cu dată şi semnătură, cu privire la obligativitatea de a utiliza toate mijloacele de protecţie necesare desfăşurării activităţilor specifice în contextul situaţiei epidemiologice existente în judeţ.

Postul de televiziune Digi a difuzat, miercuri, un material despre condițiile de muncă de la Serviciul de Ambulnață Suceava, unde s-a înregistrat primul caz de deces provocat de coronavirus în rândurile personalului medical.

Un angajat infectat cu COVID-19 de la Serviciul de Ambulanţă Suceava a povestit pentru Digi24 că a fost sunat de colegul care a murit, în ziua în care i s-a făcut rău, și acesta i-a spus că fusese trimis la cinci intervenții cu același combinezon:

„O colegă era în spital prima şi eu am fost al doilea. Şi colegul care a murit ieri m-a sunat în ziua în care i s-a făcut rău la serviciu: Tu cum te simţi, că eu, uite, nu mai pot. Ăştia m-au trimis la cinci solicitări cu acelaşi combinezon. Zic: cum aşa? Au zis să nu mă mai dezbrac, că sunt încă patru cazuri pe masă şi trebuie să mă duc după ele. Nu te mai dezbrăca! Şi zic: maşina când ai dezinfectat-o? Păi după al cincilea caz”, a povestit angajatul de la Ambulanța Suceava.

Angajatul de la Ambulanța Suceava face acuzații grave. El susține că sunt angajaţi pozitivi la coronavirus care au fost chemați la lucru: „Sunt angajați pe care i-a chemat la lucru şi ei sunt pozitivi. Sunt care lucrează pozitivi. Le-am spus: voi sunteţi caz penal fraţilor, ce faceţi voi? M-am interesat, la Bucureşti, a zis că până nu dă DSP verdict că trebuie să mergi la serviciu, că eşti negativ, în regulă, nu, nu … poate să te cheme naiba la serviciu.

Un coleg m-a sunat de acasă, ambulanţier, ieri sau alaltăieri. Mă cheamă la serviciu directorul medical, m-a sunat şi noroc, zice: doamna doctor, dar eu sunt în perioada de două săptămâni, n-am terminat-o. Doar ştiţi că-s pozitiv. Cu o zi înainte, zice el, m-a sunat poliţia. Zice: tu eşti cutare, ai grijă că nu ai voie să ieşi din casă, că te legăm. A doua zi au venit gardienii publici şi l-au căutat, la balcon l-au pus să iasă. Şi după ce i-a spus: doamna doctor, eu nu pot veni la lucru că poliţia uite aşa mi-a spus, că nu am voie să ies din casă. Păi, atunci stai în casă.

Sursa foto: suceavanews.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *