AncheteCoronavirusInternational

Premierii Italiei și Marii Britanii avertizează că lumea ar trebui să se obişnuiască să trăiască cu noul coronavirus, pentru că nu se ştie când și dacă va exista un vaccin

2 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul britanic Boris Johnson şi premierul italian Giuseppe Conte le-au transmis duminică cetăţenilor lor că lumea trebuie să se adapteze pentru a trăi cu noul coronavirus şi nu poate aştepta să fie salvată prin dezvoltarea unui vaccin, relatează CNBC, citat de News.ro.

Comentariile separate exprimate de cei doi lideri au avut loc în timp ce naţiuni din întreaga lume şi statele americane se luptă cu relansarea economiilor afectate de pandemie. Cu 36 de milioane de noi şomeri în SUA, presiunile economice se amplifică, în timp ce autorităţile recunosc că reluarea activităţilor riscă să ducă la creşterea numărului de infectări cu coronavirus şi al deceselor.

În Italia, la presiunea liderilor regionali, Conte a permis mai devreme decât era programat deschiderea restaurantelor, barurilor şi facilităţilor de plajă, în aceeaşi zi cu reluarea slujbelor religioase şi redeschiderea magazinelor.

„Ne confruntăm cu un risc calculat, fiind conştienţi … că ar putea reveni curba epidemiologică. Ne confruntăm cu acest risc şi trebuie să îl acceptăm, altfel nu am putea niciodată să relansăm economia”, a spus Conte.

Premierul italian a adăugat că Italia ”nu îşi poate permite” să aştepte până la elaborarea unui vaccin. Experţii din domeniul sănătăţii spun că lumea ar putea fi la o distanţă de luni, dacă nu chiar de ani, de a avea un vaccin la dispoziţia tuturor, în ciuda eforturilor lumii ştiinţifice pentru a crea un astfel de vaccin.

Conte a mai spus că ”Viaţa noastră socială şi producţia ar fi puternic deteriorate.”

Se estimează că economia Italiei va contracta cu 9% în acest an din cauza coronavirusului, pe fondul unui blocaj lung şi strict.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson, care a fost internat luna trecută cu o formă gravă de COVID-19, a afirmat duminică că este posibil să nu se dezvolte deloc un vaccin, în ciuda eforturilor uriaşe la nivel global de a produce unul.

„Am spus că vom face tot posibilul pentru găsirea unui vaccin. Rămâne un drum foarte lung de parcurs şi trebuie să fiu sincer că ar putea să nu obţinem un vaccin”, a avertizat Johnson.

Johnson a spus că Marea Britanie a făcut ”paşi mici” spre redeschidere, ”încercând să facă ceva ce nu a mai trebuit niciodată să facă înainte – să scoată ţara dintr-un blocaj complet.

”În ciuda acestor eforturi, trebuie să recunoaştem că este posibil să avem nevoie să trăim cu acest virus în perioada următoare”, a scris Johnson.

Liderul conservator a declarat că Marea Britanie trebuie să găsească noi modalităţi de control al virusului, inclusiv mai multe testări pentru persoanele care au simptome şi urmărirea contactelor persoanelor infectate. Un ministru a spus duminică că 17.200 de oameni au fost recrutaţi pentru a fi urmăritori contactele.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *