Actualitate | CoronavirusCoronavirus

Vălean: Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienții pentru zborurile anulate – Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienții pentru zborurile anulate din cauza pandemiei COVID-19, a anunțat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, respingând cererile venite din partea transportatorilor pentru relaxarea regulilor UE și renunțarea la despăgubiri la nivelul Uniunii Europene, informează Reuters.

În timp ce companiile aeriene apelează la ajutoare guvernamentale, transportatorii susțin că despăgubirea a sute de mii de clienți pentru biletele cumpărate îi va seca de bani.

Adina Vălean a afirmat pentru Reuters că legea Uniunii nu poate fi schimbată cu ușurință.

„Pentru a schimba orice prevedere a acestei legi ar fi nevoie de un sprijin larg din partea celorlalte instituții”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu telefonic, referindu-se la Consiliul și Parlamentul European.

„Nu vom interveni asupra legislației în acest moment”, a mai spus aceasta.

Organizațiile pentru protecția consumatorilor afirmă că unele din marile companii aeriene se eschivează deja de la respectarea regulilor de acordare a despăgubirilor, obligând clienții să accepte vouchere în schimbul zborurilor anulate.

Vălean a admis problema lichidităților cu care se confruntă companiile dar a afirmat că guvernele UE au alte mijloace prin care pot ajuta, pe care Comisia Europeană le analizează.

„Țintim să luăm în considerare o încurajare a consumatorilor să aleagă vouchere, dacă acest tip de instrument este garantat corespunzător printr-un fond guvernamental sau ceva similar”, a afirmat comisarul european.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

Designerul francez Thierry Mugler a murit la vârsta de 73 de ani - International

Designerul francez Thierry Mugler a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 73 ani, transmite AFP, preluată de Agerpres. Moartea creatorului francez…
Actualitate | Esenţial

Greva de la STB continuă și luni, doar o cincime dintre tramvaie, troleibuze și autobuze au ieșit pe trasee - Esential

Doar aproximativ o cincime dintre mijloacele de transport public ale STB au ieșit pe trasee luni dimineață, ceilalți șoferi și vatmani continuând…
Actualitate | Politic

Ceremoniile cu ocazia a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române / Programul manifestărilor din Bucureşti - Politic

Autorităţile centrale şi locale organizează, luni, ceremonii militare şi religioase pentru marcarea a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române….
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *