Actualitate | CoronavirusCoronavirus

Vești proaste pentru Trump: Peste 65% dintre americani cred că a gestionat prost criza coronavirusului și cred că este prea devreme pentru ridicarea restricțiilor -Sondaj – Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Circa două treimi dintre americani sunt de părere că Donald Trump a întârziat să ia măsuri decisive în faţa ameninţării coronavirusului care se răspândea în alte ţări, potrivit unui sondaj publicat joi, notează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit Centrului de cercetare Pew, 65% dintre persoanele chestionate au criticat gestionarea debutului crizei sanitare de către preşedintele american, care a minimizat timp de mai multe săptămâni gravitatea pandemiei apărute la sfârşitul lui decembrie 2019 în China, şi impactul acesteia asupra Statelor Unite.

Dacă opiniile urmează în mare liniile politice, o uşoară majoritate a republicanilor moderaţi şi liberali (53%) se alătură celor 92% dintre democraţi denunţând acţiunea lui lentă, care face obiectul unor polemici.

Potrivit anchetei, realizate între 7 şi 12 aprilie pe un eşantion de 4.917 persoane, o majoritate (52%) a subiecţilor consideră că preşedintele a” înfrumuseţat” situaţia în declaraţiile sale publice.

Numai 39% cred că miliardarul republican prezintă publicului situaţia “aşa cum este” în cursul briefingului cotidian de presă transmis în direct la televiziune.

În timp ce Statele Unite sunt cea mai lovită ţară de pe glob de pandemia de COVID-19 (aproape 660.000 de cazuri pozitive şi cel puţin 32.000 de morţi), o mare majoritate a americanilor (73%) afirmă că “ce este mai grav urmează să vină” în această criză sanitară şi economică.

Ei nu par să îl aprobe pe preşedintele care doreşte să repornească rapid prima economie mondială, 66% afirmând că sunt îngrijoraţi de ridicarea prea rapidă a restricţiilor, în timp ce numai 32% se tem că este prea lentă.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Revista Presei | Radio TV

Dragnea critică actuala conducere a PSD: Partidul este predat total lui Iohannis - Radio - TV

Liviu Dragnea a criticat ”noul PSD-ul” cu ”viziunea nouă”, pentru că este ”predat total” președintelui României Klaus Iohannis de către actuala conducere….
Actualitate | Opinii

“Efectul Nataşa” şi isterizarea cu agendă în Republica Moldova - Opinii

Dacă întrebi lumea la Chişinău zilele astea “tu ai ştiut, sau n-ai ştiut?” nimeni nu va avea dubii la ce te referi…
Revista Presei | Radio TV

Liviu Dragnea, în prima apariție publică de la ieșirea din închisoare, a oferit o privire din interiorul penitenciarelor: E ca în iad / Închisorile din România sunt ca în Evul Mediu - Radio - TV

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, și-a făcut duminică seara prima apariție publică de la ieșirea din închisoare, la emisiunea fostei sale consiliere…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *