Economie | Burse

Wall Street, cea mai mare scădere din ultimele trei luni / Dow a pierdut aproape 7% – Burse

1 minute necesare pentru a citi articolul

Bursa de la New York a închis în scădere cunoscând cea mai proastă sesiune dinn martie, pe o piață prinsă în incertitudine pe planul economic și al sănătății din Statele Unite, potrivit AFP.

Dow Jones a înregistrat o scădere de 6,90%, coborând la 25.128,17 puncte.

Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a scăzut cu 5,27% până la 9.492,43 puncte, iar S&P 500 a cedat 5,89% până la 3.002,10 puncte.

“Am început săptămâna cu o piață supraevaluată și această corecție este firească”, a comentat analistul Karl Haeling (LBBW) pentru AFP.

Decizia Federal Reserve (Fed) de miercuri de a-și menține ratele neschimbate, între 0% și 0,25%, până în 2022, cu anticiparea unei recuperări economice lente, a oferit investitorilor un pretextde îngrijorare și retragere.

Președintele Donald Trump a revenit la criticile sale față de Fed, care prevede o scădere a produsului intern brut american de 6,5% în 2020, înainte de o revenire de 5% anul viitor.

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) anticipează că rata șomajului în 2020 va fi de 9,3% și de 6,5% în 2021, potrivit AFP.

Produsul intern brut al Statelor Unite va scădea cu 6,5% în acest an sub efectul pandemiei Covid-19, dar economia americană ar trebui să recupereze cu 5% anul viitor, conform noilor estimări ale Băncii centrale americane.

În proiecțiile sale anterioare, publicate în decembrie, puternica instituție financiară se aștepta la o creștere de 2% anul acesta și 1,9% anul viitor.

Înainte de pandemie, cea mai mare economie din lume, care a beneficiat de stimulent fiscal în 2018, a început să încetinească, dar a continuat să crească într-un ritm rapid în comparație cu alte țări avansate.Citeste articolul complet pe economie.hotnews.ro

Articole recomandate
Economie | Auto

În august vânzările de mașini electrice și hibride plug-in le-au depășit în premieră pe cele diesel în Europa. Dacia Sandero a fost din nou cel mai vândut model - Auto

​Luna trecută piața europeană a mașinilor noi a scăzut cu 18%, arată datele JATO, însă cel mai vândut model auto a fost…
Actualitate | Politic

Referendumul pe care Emil Boc îl anunța ca un prim pas pentru schimbarea hărții României nu a fost validat - Politic

​​Unirea municipiului Buzău cu comuna Țințești, în urma unui referendum, era dată de exemplu de Emil Boc când a propus o lege…
Actualitate | Opinii

România, septembrie 2021: peisaj după Congres - Opinii

În cele din urmă, “ echipa câştigătoare” a învins, iar Klaus Iohannis îşi are partidul prezidenţial pe care şi l-a dorit. Este…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *