Economie

Încă un pod stă să cadă în județul Neamț. A fost reabilitat recent cu fonduri din PNRR dirijate de baronul PSD Ionel Arsene

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 01 August 2022, ora 20:04

94 citiri

Autorităţile din Neamţ anunţă că o bucată din podul de pe DN15 B, în zona localităţii Petru Vodă, s-a surpat în seara zilei de luni, 1 august.

Poliţiştii au restricţionat traficul în zonă pentru maşinile de mare tonaj, iar celelalte circulă alternativ.

”Pompierii de la Garda 2 de intervenţie Poiana Teiului intervin pentru asigurarea zonei ca urmare a desprinderii unei bucăţi din structura căii de rulare a podului de pe DN 15 B în comuna Poiana Teiului, în zona intersecţiei spre Mănăstirea Petru Vodă”, anunţă, luni seară, ISU Neamţ.

Centrul Infotrafic a precizat că incidentul a survenit la kilometrul 8+600 metri.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza surpării carosabilului pe un pod pe DN 15B Târgu Neamţ – Poiana Largului, la kilometrul 8+600 metri, în zona localităţii Petru Vodă, judeţul Neamţ, a fost luată măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone”, a transmis Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că traficul pentru autoturisme cu masa mai mică de 3,5 tone se desfăşoară pe un fir, alternativ.

La începutul lunii iunie, un pod rutier peste râul Siret s-a rupt, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în zonă. În urma acestui eveniment, un bărbat a fost rănit.

Podul fusese reabilitat recent, fiind unul dintre obiectivele intens promovate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Podul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNRR).

Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *