Economie

”Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 14 Iunie 2022, ora 13:01

35 citiri

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, spune că a făcut plângere penală proprietarului unui imobil de 8 etaje construit ilegal în cartierul Băneasa.

Edilul spune că este o clădire construită ilegal iar proprietarul nu a dorit să permită accesul echipelor de control și nici să prezinte documentele atunci când i-au fost solicitate.

”Știți ce este șocant la fotografia asta? Că acest bloc de opt etaje a fost construit fără a avea autorizație de construire. Da, ați citit bine. Asta pentru că în timpul fostelor administrații locale, Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri, iar haosul urbanistic s-a extins treptat în Sectorul 1.

Acest imobil (S+P+8E) a răsărit, în urmă cu mai mulți ani, în cartierul Băneasa, pe strada Heliului”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

”În primăvară, am făcut plângere penală împotriva proprietarului pentru continuarea unor lucrări de construcții neautorizate, iar acum așteptăm rezultatul anchetei procurorilor.

În paralel, am solicitat judecătorilor să dea dreptul polițiștilor locali de la Disciplina în construcții să poată pătrundă în imobil pentru a stabili care este în acest moment situația blocului.

Pentru că la cel mai recent control, proprietarul imobilului nu a vrut să permită accesul echipajului și nici nu a prezentat documentele. Polițiștii locali au aplicat legea și l-au amendat cu 16.000 lei.

Haosul urbanistic trebuie să înceteze iar anumiți dezvoltatori imobiliari trebuie să știe că nu ne vom opri aici. Vom continua controalele și acțiunile noastre, vom demola acolo unde este de demolat”, a mai scris Clotilde Armand.

Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *