Economie

Romania, la mijlocul clasamentului privind calitatea vietii. Care sunt cheltuielile medii ale unei familii de 4 persoane

1 minute necesare pentru a citi articolul

În cel mai recent clasament al calitatii vietii, realizat de Numbeo, România se găsește pe locul 40 din 83 de state analizate, pentru prima jumatate a acestui an.

Înainte de România se găsesc Africa de Sud, poziția 39, Ungaria, poziția 38, și Italia, poziția 37. Imediat sub România se plasează Grecia, pe locul 41, urmată de Polonia, pe 42, și pe poziția 43, Bulgaria.

Cea mai slabă calitate a vieții, pentru prima jumătate a anului, găsim în Bangladesh (locul 81), Iran (locul 82) și Nigeria (locul 83). La Polul opus, pe primele 3 poziții găsim trei țari europene, Elveția (primul loc), Danemarca (locul 2 în clasament) și Olanda, pe locul 3.

Potrivit Numbeo, o familie de 4 persoane are costuri lunare medii estimate la 7.109,18 lei, fără chirie, iar costurile lunare estimate pentru o singură persoană sunt 2.052,29 lei, fără chirie.

Totodată, costul vieții în România este, în medie, cu 48,12% mai mic decât în ​​Statele Unite ale Amercii iar chiria este, în medie, cu 74,56% mai mică decât în ​​SUA, conform analizei.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *