Economie

Turcia a inclus platformele de tranzactionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie sa respecte legile de prevenire a spalarii banilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Turcia a inclus platformele de tranzactionare a criptomonedelor pe lista firmelor care trebuie sa respecte legile de prevenire a spalarii banilor si a finantarii terorismului, potrivit unui decret prezidential publicat sambata, transmite Reuters.

Potrivit Gazetei Oficiale, extinderea reglementarilor referitoare la tranzactiile cu criptomonede intra imediat in vigoare si se refera si la “furnizorii de servicii privind activele cripto”.

Luna trecuta, banca centrala a Turciei a interzis utilizarea activelor cripto pentru plati pe motiv ca astfel de tranzactii erau riscante. In zilele care au urmat, activitatea a doua platforme de tranzactionare de criptomonede din Turcia a fost oprita in cadrul unor investigatii separate.

Ancheta asupra uneia dintre ele, Thodex, a dus, joi, la arestarea a sase suspecti, inclusiv fratii directorului general al acesteia, Faruk Fatih Ozer, pe care autoritatile turce il cauta dupa ce a plecat in Albania.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *