Europa

322 de arestări în principalele metropole. Violențele sunt în scădere

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 02 Iulie 2023, ora 08:22

221 citiri

A cincea noapte de proteste în Franța, după uciderea tânărului Nahel: 322 de arestări în principalele metropole. Violențele sunt în scădere

Violențele pe străzile orațelor frenceze s-au mai domolit în a cincea noapte de proteste față de uciderea tânărului Nahel. FOTO: Facebook

Un total de 322 de persoane au fost arestate în Franţa, dintre care 126 la Paris şi în suburbiile sale în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Ministerului de Interne, în timp ce violenţele declanşate de moartea tânărului Nahel, ucis marţi de un poliţist, dau semne clare de domolire, transmite AFP.

La Marsilia, scenă a unor incidente majore şi a unor jafuri în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, un important dispozitiv de securitate susţinut în special de forţele de elită ale Raid şi GIGN a dispersat grupuri de tineri mai puţin numeroase decât în ziua precedentă.

Un total de 56 de arestări au fost înregistrate în jurul miezului nopţii în cel de-al doilea oraş al Franţei, potrivit autorităţilor locale.

Conform cifrelor prezentate de Ministerul de Interne, 126 de persoane au fost arestate în cursul serii la Paris şi în suburbii.

În capitală, numeroase forţe de ordine au fost desfăşurate de-a lungul Bulevardului Champs-Elysees, unde apelurile de adunare circulau de vineri pe reţelele de socializare, a remarcat un jurnalist AFP.

Haos în orașele Franței după moartea unui adolescent

De-a lungul bulevardului, mici grupuri de tineri îmbrăcaţi în negru s-au plimbat sub ochii poliţiştilor în faţa magazinelor, ţinte favorite ale protestatarilor din multe metropole, ale căror vitrine erau protejate de grilaje sau scânduri de lemn.

În jurul orei 1:30 am (23:30 GMT), forţele de securitate lucrau pentru evacuarea ultimelor grupuri.

În suburbiile Parisului, principalul punct de plecare al revoltelor urbane după moartea adolescentului de 17 ani, marţi, la Nanterre, la periferia capitalei, nu a fost raportat niciun incident major.

La Lyon, foarte afectat cu o zi înainte de violenţe, 21 de persoane au fost arestate, potrivit unui raport comunicat la finalul serii de Ministerul de Interne.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin anunţase mobilizarea unei efectiv comparabil ca număr cu cel din ziua anterioară, de 45.000 de poliţişti şi jandarmi, dintre care 7.000 la Paris şi în suburbii.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.