Europa

Academiile de medicina si de farmacie din Franta sustin obligativitatea vaccinarii impotriva COVID-19 incepand de la varsta de 12 ani

1 minute necesare pentru a citi articolul

Academia franceza de medicina si cea de farmacie au precizat, intr-un comunicat comun, ca obligativitatea vaccinararii impotriva coronavirusului a populatiei incepand de la varsta de 12 ani reprezinta singura optiune realista pentru mentinerea sanatatii.

„In ceea ce priveste totalul populatiei cu varsta de cel putin 12 ani, obligativitatea vaccinarii impotriva Covid-19 reprezinta singura optiune realista in ceea ce priveste responsabilitatea personala si angajamentul solidar de mentinere a sanatatii proprii, a altora si de a se ajunge la imunitate colectiva”, se arata in comunicat.

„Obligativitatea se impune atunci cand un vaccin eficient si bine tolerat poate stapani o infectie severa, potential mortala si de necontrolat prin alte mijloace. Mai multe maladii au justificat o astfel de decizie in Franta: variola (1902-1984), difteria (1938), tetanosul (1940), tuberculoza (1950-2007), poliomielita (1964). Mai recent, 11 vaccinuri pentru sugari au devenit obligatorii in 2017”, adauga cele doua academii.

Academia de medicina si cea de farmacie din Franta au subliniat ca este necesara solidaritate in plan international in ceea ce priveste vaccinarea. „Covid-19 intruneste toate caracteristicile care justifica obligativitatea vaccinarii”.

Cardul de masa Up Dejun vine cu cost 0 si discount de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *