Europa

Berlinul pregateste iesirea din izolare de la 19 aprilie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul german a intocmit o lista de masuri pe care sa le puna in aplicare atunci cand tara va intra in faza iesirii din izolare, pe care intentioneaza sa o implementeze incepand de la 19 aprilie, se arata intr-un document consultat de Reuters.

Obiectivul este mentinerea nivelului reproducerii virusului – adica numarul mediu de persoane contaminate de catre un singur bolnav – sub unul, care reprezinta pragul la care o epidemie incepe sa scada.

Steffen Seibert a dat insa asigurari, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul nu este inca in masura sa prezinte vreo data a unei iesiri din izolare in Germania, o masura care a intrat in vigoare in aceasta tara la 22 martie.

Documentul pe care Reuters scrie ca l-a putut consulta – in care se arata ca pandemia nu se va incheia inainte de 2021 – prevede o revenire treptata la normal si o implementare a unor dispozitive care permit sa se urmareasca 80% dintre contactele unei persoane contaminate cu 24 de ore inainte de diagnostic.

Persoanele contaminate si cele cu care acestea au intrat in contact vor fi plasate, atunci, in carantina, acasa la ele sau in hoteluri.

In schimb, magazinele vor putea sa se redeschida, la fel ca si scolile din anumite regiuni, insa regulile distantarii sociale vor fi mentinute.

Guvernul intentioneaza totodata sa relaxeze controlul la frontiera, insa va continua sa interzica adunarile mari si sarbatorile private.

De asemenea, imediat ce vor fi disponibile suficiente masti, folosirea lor va fi obligatorie in trenuri, autobuze, dar si in intreprinderi si in cladiri publice.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre criza COVID-19 in Romania si in lume

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *