Europa

Britanicii nu mai sunt convinși că părăsirea UE a fost o decizie bună. Procentul celor care s-ar reîntoarce în uniune crește

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 23 Iunie 2023, ora 22:09

158 citiri

Britanicii nu mai sunt convinși că părăsirea UE a fost o decizie bună. Procentul celor care s-ar reîntoarce în uniune crește

%8% dintre britanici s-ar întoarce în UE FOTO Pixabay

58% dintre britanici ar vota pentru reintrarea în UE, conform datelor din cel mai recent sondaj de urmărire a Brexit-ului YouGov, conform The Guardian.

Astfel, la șapte ani de la referendumul pentru Brexit, proporția britanicilor care doresc să reintre în UE a urcat la cele mai înalte niveluri din 2016, potrivit unui nou sondaj.

Atât britanicii, cât și europenii sunt, de asemenea, mult mai puțin probabil să creadă că alte țări ar urma exemplul Brexit-ului, iar britanicii sunt mai optimiști în ceea ce privește viitorul blocului – până la măsura în care au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în ​​propriul guvern.

Datele din cel mai recent sondaj de urmărire a Brexit-ului YouGov au arătat că, excluzând cei care au spus că nu vor vota sau nu știau, 58,2% dintre oamenii din Marea Britanie ar vota acum pentru a se alătura.

Procentul a crescut constant și semnificativ de la momentul imediat de după Brexit, la începutul lui 2021, când procentul era de 47%.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/majoritatea-britanicilor-vor-sa-revina-in-ue-sprijinul-pentru-intoarcere-e-la-cel-mai-ridicat-nivel-din-2016-2397937

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

În majoritatea statelor membre UE chestionate, sprijinul pentru continuarea aderării a scăzut acum la nivelurile de care se bucura înainte de invazia Ucrainei de către Rusia, care a declanșat o creștere puternică a sentimentului pro-european, au arătat cifrele YouGov.

Întrebați dacă vor vota pentru a rămâne în UE sau vor pleca într-un referendum în stil Brexit, 62% dintre respondenți din Franța și 63% din Italia, care sunt în mod tradițional printre cele mai puțin entuziaste state membre ale UE, au spus că vor vota pentru a rămâne.

În alte părți ale UE, 87% dintre respondenții din Spania au declarat luna trecută că ar alege să rămână, împreună cu 79% în Danemarca, 70% în Suedia și 69% în Germania.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.