Europa

Cum vede Polonia prezența lui Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, în Belarus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 27 Iunie 2023, ora 18:36

295 citiri

Cum vede Polonia prezența lui Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, în Belarus

Presedintele Poloniei. Foto: Hepta.ro

Mutarea în Belarus a mercenarilor ruşi din grupul Wagner, încurajată de Moscova după rebeliunea de sâmbăta trecută, este periculoasă pentru Polonia, a apreciat marţi preşedintele polonez Andrzej Duda, citat de Reuters.

„Vedem ce se întâmplă, relocarea forţelor ruse, sub forma Grupului Wagner, în Belarus, şi şeful grupului Wagner care merge acolo, sunt semnale foarte negative pentru noi, pe care vrem să le aducem viguros în atenţia aliaţilor noştri”, a declarat Duda presei la plecarea către Olanda, unde se va întâlni cu alţi lideri din NATO.

Marţi după-amiază, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a confirmat că fondatorul grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a sosit în Belarus.

Lukaşenko a declarat că nu va construi baze pentru gruparea Wagner şi nici nu va deschide centre de recrutare pentru aceasta, dar i-ar putea oferi o bază dezafectată a armatei.

De asemenea, el i-a dat ministrului său al Apărării, Viktor Krenikov, sarcina de a discuta cu Prigojin posibilitatea de formare în Belarus a unei unităţi militare după modelul Wagner.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *