Europa

Un tânăr teribilist a ajuns la spital după ce a vrut să ”îmbrățiseze” celebra fântână Jet d’Eau. Apa țâșnește cu 200 de km/h VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 23 August 2023, ora 21:15

133 citiri

Un tânăr teribilist a ajuns la spital după ce a vrut să ”îmbrățiseze” celebra fântână Jet d’Eau. Apa țâșnește cu 200 de km/h VIDEO

Fântâna Jet d’Eau a a fost adăugată în patrimoniul turistic al Genevei în anul 1891 FOTO Pixabay

Un tânăr de aproximativ 20 de ani a vrut să atingă maiestuosul jet de apă de la Geneva, care ţâşneşte din Lacul Leman, la 140 de metri înălţime, potrivit cotidianului elveţian 20 minutes, relatează AFP.

După ce a atins, luni seară, bariera de acces a jetului de apă, în pofida interdicţiei formale de a se apropia, el a încercat mai întâi să-şi pună faţa pe gaura din care apa ţâşneşte cu aproximativ 200 de kilometri pe oră – 500 de litri pe secundă -, potrivit datelor Serviciilor Industriale ale Genevei (SIG), care gestionează cel mai celebru ”monument” din oraş.

Deși a fost aruncat violent în spate, el nu s-a oprit și, după ce şi-a revenit, a decis să ia jetul în braţe.

De această dată, forţa apei l-a aruncat câţiva metri în aer şi a căzut pe dala din jurul gurii, după care s-a aruncat în apă.

Poliţia, alertată în acel moment de martori, s-a dus să-l ia.

”Agenţii au venit să ceară întreruperea jetului de apă de urgenţă, pentru a-l putea căuta”, a declarat un martor cotidianului 20 minutes.

Poliţiştii ”l-au salvat şi l-au ridicat” în ambarcaţiunea lor, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Geneva, Aline Dard. Preluat de o ambulanţă, tânărul a fost dus la Spitalul Universitare din Geneva.

SIG au anunţat că urmează să depună plângere, aşa cum procedează în mod sistematic în cazul încălcării perimetrului de securitate.

Fântâna Jet d’Eau a fost construită în 1886 și a fost adăugată în patrimoniul turistic al Genevei în anul 1891. Devenită un simbol al orașului datorită frumuseții sale și spectacolului care încântă turiștii, ea are și rolul de a elibera și de a ține sub control presiunea instalațiilor hidraulice din Geneva.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.