Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 23:39
123 citiri
Poliția din Grecia a început o investigație după ce turiștii au fost ținta unei înșelăciuni cu ploșnițe.
Ministerul Sănătății a cerut ajutorul poliției pentru a identifica persoanele care au încercat să sperie turiștii străini să părăsească apartamentele închiriate pe termen scurt din Atena, inventând o invazie de ploșnițe.
Un comunicat al ministerului a anunțat că afișele lipite pe clădirile de apartamente din centrul orașului, decorate cu logouri false ale instituției publice și ale primăriei din Atena, au fost „absolut false”.
Redactate într-o engleză plină de greșeli, afișele începeau cu adresarea „Dragi vizitatori” și pretindeau că autoritățile sanitare au ordonat evacuarea „pensiunilor private” locale „pentru a proteja sănătatea publică a chiriașilor greci permanenți”.
Invocând o infestare inexistentă cu ploșnițe, amenințau vizitatorii cu o amendă de 500 de euro în cazul în care nu își părăseau cazarea și le urau politicos o ședere plăcută în Grecia.
În plus față de criza costului vieții, Atena și alte părți ale Greciei se confruntă cu probleme locative cauzate în mare parte de înmulțirea apartamentelor de închiriat pe termen scurt – în principal pentru vizitatori străini.
Aceasta a contribuit la creșterea costurilor de închiriere pe termen lung pentru populația greacă, mulți dintre aceștia fiind excluși din zonele rezidențiale din centrul Atenei.
Valorile proprietăților cresc, de asemenea, în parte din cauza unui program de care oferă rezidență investitorilor străini în proprietăți.
Turismul este un motor important al economiei Greciei, reprezentând o cincime din producția sa anuală, iar anul 2023 este așteptat să fie un an record pentru sosiri.
Ministerul Sănătății a declarat că a cerut poliției să facă tot ce este necesar pentru a gestiona înșelătoria. A menționat că „nimeni nu are voie să terorizeze și să dezinformeze publicul” în problemele de sănătate publică.
Grecia nu a înregistrat nicio invazie majoră cu ploșnițe.
În Franța, călătorii au postat fotografii și videoclipuri în care insectele apăreau în sistemul de transport local din Paris, în trenurile de mare viteză și la aeroportul Charles de Gaulle.
Ploșnițele au devenit din ce în ce mai rezistente la tratamentele chimice.
Ele pot fi prezente în saltele, dar și în haine și bagaje și ies noaptea pentru a se hrăni cu sângele uman. De asemenea, provoacă adesea stres psihologic, probleme de somn, anxietate și depresie, scrie The Guardian.
Articol preluat de la: ziare.com