Fără categorie

65 de persoane internate intr-un centru al Primariei Capitalei au plecat acasa

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un numar de 65 dintre cele aproape 100 de persoane internate in centrul de carantina al Primariei Capitalei au plecat acasa la cerere, a anuntat sambata viceprimarul Aurelian Badulescu.

„Toate persoanele au decis sa puna in aplicare ce a decis Curtea Constitutionala, ca ordinul de ministru care impune izolarea si carantina este neconstitutional. Au luat decizia sa plece acasa. Autoritatile nu mai au nicun control”, a declarat viceprimarul Aurelian Badulescu sambata, la Digi24.

Toti cei 65 ajunsesera in carantina pentru ca au incalcat regula izolarii la domiciliu. In centru au mai ramas 30 de persoane, printre care membrii lotului de Haltere, cetateni americani, olandezi, dar si cativa emigranti ilegali. Autoritatile nu mai au niciun suport legal pentru impunerea izolarii la domiciliu, a carantinei si nici nu mai pot tine pacienti Covid internati in spital impotriva vointei lor, dupa motivarea deciziei CCR care a declarat neconstitutionale impunerea carantineisi a izolarii la domiciliu prin ordin de ministru.

Inainte de a fi declarat neconstitutional, ordinul prevedea ca persoanele care incalca izolarea la domiciliu sunt duse in carantina si iau de inceput perioada de 14 zile pentru a elimina orice risc de raspandire a virusului.

Cei 65 de cetateni erau internati in centrul de carantina al Primariei Capitalei, organizat intr-un hotel din nordul Bucurestiului.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *