Fără categorie

Acord de 5,6 miliarde de dolari al Arabiei Saudite cu producătorul chinez de vehicule electrice Human Horizons

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Investiţiilor din Arabia Saudită a semnat un acord de 5,6 miliarde de dolari cu producătorul chinez de maşini electrice Human Horizons, pentru a colabora la dezvoltarea, fabricarea şi vânzarea de vehicule, a anunţat agenţia de presă de stat saudită, într-un comunicat, transmite CNBC.

Produse electronice „made in China”Foto: Marcus Harrison – business / Alamy / Alamy / Profimedia

Acordul reprezintă mai mult de jumătate din investiţiile de peste 10 miliarde de dolari semnate duminică, în prima zi a unei conferinţe de afaceri arabo-chineze la Riad, în sectoare care includ tehnologie, energie regenerabilă, agricultură, imobiliare, metale, turism şi sănătate, printre altele.

În timp ce relaţia dintre Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, şi China rămâne ancorată de legăturile energetice, a existat un impuls pentru a stimula investiţiile în sectoarele non-petroliere, ca parte a agendei de diversificare a regatului.

O parte a planului saudit este de a dezvolta o industrie autohtonă de fabricare a vehiculelor electrice.

Human Horizons produce vehicule electrice sub marca HiPhi în China.

Investiţiile străine directe ale Chinei pe pieţele arabe s-au ridicat la 23 de miliarde de dolari în 2021, din care 3,5 miliarde de dolari în Arabia Saudită, se arată în comunicatul saudit.

Human Horizons a declarat în martie că în acest an îşi va lansa brandul premium HiPhi pe unele pieţe europene, deoarece urmăreşte să se extindă în străinătate.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.