Fără categorie

Ai fi mers cu autobuzul 666 în Hel? Operatorul de transport public din Polonia renunță la „numărul diavolului” din cauza protestelor creștinilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un operator de transport local din Polonia a renunțat la numărul unui autobuz care mergea spre orașul Hel, după aproape 20 de ani, după ce conservatori creștini au protestat împotriva folosirii unui număr care îl reprezintă pe diavol pe un autobuz care duce spre un loc care sună la fel ca „hell”, care înseamnă „iad” în engleză, relatează The Guardian.

Orasul Hel din PoloniaFoto: Shutterstock

Compania care asigură transportul local, PKS Gdynia, a anunțat săptămâna aceasta că autobuzul „666” nu va mai circula spre Hel. Noul număr alocat rutei spre Hel din 24 iunie va fi „669”.

Presa locală a spus că operatorul de autobuze a acționat sub presiunea grupurilor creștine care au făcut eforturi pentru schimbare, dar se gândea deja să revină la vechiul număr pe fondul unor proteste publice.

Fronda.pl, un site catolic conservator, a cerut schimbarea numărului autobuzului încă din 2018, declarând că unii oameni au considerat că este „o glumă nevinovată”, dar este „greu să nu o consideri de o inspirație malițioasă”.

Portalul local de știri Trojmiasto.pl a spus că ruta a funcționat cu numărul 666 din 2006, mai întâi ca o glumă locală, înainte de a atrage oameni din toată Polonia și nu numai. Unii oameni mergeau cu autobuzul doar pentru a spune că au luat autobuzul 666 până în Hel, a informat presa poloneză.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.