Fără categorie

Apelul emoționant al lui Alexei Moskaliov, rusul condamnat la doi ani de închisoare pentru că fiica sa a făcut un desen anti-război

2 minute necesare pentru a citi articolul

Alexei Moskaliov, rusul anchetat de poliție după ce fiica sa a realizat un desen anti-război la școală, a declarat luni în fața unei instanțe din Tula că preferă să fie condamnat la moarte decât să fie separat de fata lui, Masha, relatează Reuters.

Alexei MoskaliovFoto: AP / AP / Profimedia

Alexei Moskaliov a fost condamnat în martie la doi ani într-o colonie penală pentru discreditarea armatei ruse. El a fugit din arestul la domiciliu în orașul Efremov, în regiunea Tula, și a evadat în Belarus, dar a fost repede arestat din nou și readus în Rusia.

La o audiere în timpul procesului de apel de luni, Moskaliov a ținut un discurs emoționant în care a spus că „inima sângerează în fiecare zi” din cauza despărțirii de fiica sa adolescentă Masha și a spus că ar prefera pedeapsa cu moartea decât să fie departe de ea.

Instanța a menținut pedeapsa de doi ani și a impus, în plus, o interdicție de doi ani de a folosi internetul pentru Moskaliov, a declarat avocatul său Vladimir Biliienko pentru Reuters.

„El vorbea din inimă… El a fost despărțit de fiica lui de foarte mult timp, a spus că copilul este motivul pentru care trăiește”, a spus Bilienko. „Încerca să facă apel la umanitatea instanței, dar nu a funcționat”.

Moskaliov, hotărât să facă în continuare recurs

Moskaliov a fost condamnat din cauza unor comentarii pe care el însuși le-ar fi făcut online despre războiul Rusiei în Ucraina. Însă ancheta a început după ce Masha, pe atunci în vârstă de 12 ani, a desenat anul trecut o imagine care arătau rachete rusești deasupra unei mame și a unui copil ucraineni, ceea ce l-a determinat pe șeful școlii sale să sune la poliție.

Cazul a atras atenția lumii, deoarece Masha a fost luată de lângă tatăl ei și plasată într-o casă de copii înaintea procesului. Acum locuiește cu mama ei, care este despărțită de Moskaliov, dar cu toate acestea tatăl și fiica pot continua să țină legătura prin scris.

Un grup de sprijin al familiei a spus că unele persoane din sala de judecată au plâns când Moskaliov a citit o scrisoare a lui Masha în care ea îl numea cel mai bun tată din lume și îi spunea: „Vom fi împreună, orice s-ar întâmpla”.

Bilienko a spus că Moskaliov ar putea fi oricând transferat de unde este, din centrul de detenție pentru anchetă, într-o colonie penală, dar va continua să facă recurs la alte două instanțe superioare. „Vom lupta până la capăt”, a spus el.

Citește și:

Urmărește ultimele evoluții din a 495-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.