Fără categorie

Atacul din Grădina Botanică din Craiova: Fata ucisă, prima persoană care a sunat la 112

5 minute necesare pentru a citi articolul

Melis, fata de 14 ani ucisă în Grădina Botanică din Craiova, a fost prima persoană care a sunat la 112 pentru a anunța că ea și prietenul ei au fost atacați.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fata a reușit să sune la 112 după ce atacatorul, în vârstă de 17 ani, a scos din rucsac un cuțit și l-a înjunghiat pe prietenul ei în vârstă de 19 ani, conform Digi 24, care citează surse din rândul anchetatorilor. Melis ar fi reușit să spună doar: „Persoană înjunghiată”.

Aceste informații ar fi fost prezentate de procurori în fața instanței, atacatorul fiind dus la tribunal cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru omor și tentativă de omor.

Melis era absolventă a Colegiului Național Pedagogic din Craiova și tocmai susținuse Evaluarea Națională. Emanuel este absolvent al Colegiului Național Carol I din Craiova. Marți după-amiază, ei se plimbau prin Grădina Botanică din Craiova, când au fost atacați de un băiat de 17 ani, elev al Colegiului Militar din Craiova.

Conform procurorilor, tânărul – care nu îi cunoștea – i-a înjunghiat cu un cuțit cu lama de 19 centimetri, apoi a fugit, fiind prins de polițiști la aproximativ un kilometru distanță. El fusese oprit de o patrulă de poliție locală cu puțin timp înainte de atac.

Poliția Locală, care a interacționat cu băiatul înainte de atac: „Un copil bine îmbrăcat, respectuos”

Reprezentanții Poliției Locale Craiova au dat detalii despre momentul în care patrula din Grădina Botanică a interacționat cu adolescentul, marți, în jurul orei 15.00, cu puțin timp înaintea atacului.

  • „Patrula de ordine publică şi Poliţia Locală au atribuţii de menţinere a ordinii publice. În jurul acelei ore, patrula a intrat în serviciu. Este vorba despre a doua tură, turele fiind 6-14-22, deci nu rămâne niciodată liberă Grădina Botanică. Colegii mei au fost în spate, la locul evenimentului, de acolo veneau, pentru că, la ieşirea din spate se strâng grupuri de copii care pun muzică la telefoane, fac anumite zgomote, iar locatarii din blocuri sunt deranjaţi şi primim mereu sesizări că deranjează liniştea publică. Au găsit un grup de trei fete, le-au spus să dea telefonul mai încet. Fetele au spus că pleacă oricum, că nu mai stau şi au părăsit zona aceea.
  • Patrula s-a întors către intrarea principală a Grădinii Botanice pentru a-şi face rondul. Pe la jumătatea drumului s-au întâlnit cu acest tânăr faţă în faţă, care mergea normal, nu avea un comportament care să ducă la concluzia că ar trebui dispuse măsuri împotriva lui.
  • Fiind singur în Grădina Botanică la ora aceea, patrula a interacţionat cu el: ce faci, unde te duci? Le-a spus că se duce acasă şi că scurtează drumul. El i-a salutat din proprie iniţiativă. Un copil care era bine îmbrăcat, era respectuos. I-a salutat din nou la plecare şi şi-a continuat drumul spre ieşirea din spate a Grădinii Botanice.
  • Interacţionând cu el, au reţinut că este îmbrăcat în haine de culoare închisă şi că are un rucsac de culoare roşie. De fapt, acesta a fost şi elementul care a dus la identificarea lui atât de rapid”, a declarat directorul Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu, citat de Gazeta de Sud.

CITEȘTE ȘI: Primarul Craiovei, despre atacatorul din Grădina Botanică: „Un psihopat, a venit de la el din comună special să ucidă” / Ce spun polițiștii din parc care s-au întâlnit cu băiatul înainte de tragedie / Momentul în care a fost prins de polițiști – VIDEO

Băiatul avea în rucsac cuțitul cu lama de 19 centimetri cu care și-a înjunghiat victimele

Conform Parchetului Tribunalului Dolj, în rucsacul băiatului a fost găsită arma crimei – un cuțit cu lama de 19 centrimetri: „În timp ce se afla în Grădina Botanică, aparent pe fondul unui conflict spontan cu alţi doi tineri, a scos din rucsacul pe care-l avea asupra sa un cuţit cu lama de 19 cm, cu care a înjunghiat-o iniţial pe persoana vătămată în vârstă de 19 ani în zona toracelui, iar apoi pe victima în vârstă de 14 ani, aplicându-i mai multe lovituri cu corpul tăietor, una dintre acestea în zona cervicală inferioară”.

În urma leziunilor grave, fata în vârstă de 14 ani a murit la scurt timp, iar tânărul de 19 ani a fost grav rănit, aflându-se la terapie intensivă.

„Îi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin”

Adolescentul de 17 ani a insistat că nu le cunoaște pe cele două victime, potrivit avocatului său, scrie Știri Craiova.

Băiatul le-a povestit anchetatorilor că a venit din localitatea doljeană Calopăr, unde locuiește, în Craiova, și a mers în Grădina Botanică pentru a se plimba, a afirmat avocatul Florin Ciocoiu, care îl reprezintă pe tânărul acuzat de omor și tentativă de omor. Băiatul a susținut că a pornit un conflict cu tânărul de 19 de ani când s-a uitat insistent la fata de 14 ani.

  • „Celălalt băiat i-a spus că n-are voie, de ce se uită la ea, și i-a dat doi pumni, în falcă și în stomac”, a susținut apărătorul elevului de la Colegiul Militar.
  • „El, atunci, a avut un exces de furie și a deschis rucsacul, ghiozdănelul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, care a văzut ce s-a întâmplat (că a scos un cuțit n.r.), și a fugit. S-a dus după el și l-a doborât, l-a înjunghiat, dup-aia s-a dus după fată, pentru că îi era frică să nu spună fata ce a văzut, asta a fost motivația lui”, a mai declarat avocatul.

Întrebat de procurori dacă îi pare rău pentru fapta comisă, adolescentul a spus că regretă doar că a omorât-o pe fată, nu și pe tânărul care se zbate acum între viață și moarte în spital. „A spus că îi pare rău pentru fată, răspuns la care noi am rămas puțin blocați. Și doamna procuror și eu am întrebat (dacă și n.r.) pentru băiat și a zis da, și pentru el, dar mai puțin, pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul”, a povestit avocatul.

Cine este atacatorul

Băiatul este fiul unui polițist de la IPJ Dolj, care lucrează la o secție rurală. El este elev în clasa a XI-a la Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu”, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave, conform reprezentanților liceului.

  • „Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.
  • A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal.
  • Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare. În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav”, a transmis Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.