Fără categorie

Au fugit de București și s-au mutat la țară. Acolo, au primit niște lecții la care nu s-au așteptat

1 minute necesare pentru a citi articolul

Mulți dintre noi, cei care locuim în apartamentele haoticelor orașe ale României, visăm cu ochii deschiși că, într-o bună zi, ne vom muta la casele noastre, pe pământ, într-un peisaj idilic de la țară. Puțini știu însă și ce presupune concret o asemenea mutare și schimbare de viață.

Au fugit de București și s-au mutat la țară. Acolo, au primit niște lecții la care nu s-au așteptatFoto: Panorama.ro

Ca să nu ne mai întrebăm noi, cei care încă locuim la bloc, cum e viața la țară și ce aduce traiul acolo, în plus sau în minus, Panorama a stat de vorbă cu câțiva români care deja au făcut pasul și s-au mutat din oraș, la sat. Spoiler alert: în mare, concluzia e că viața la țară înseamnă mai puțin stres și mai mult timp petrecut în mijlocul naturii, iar asta vine la pachet și cu foarte multă mișcare. Mișcarea și timpul petrecut în natură presupun însă, de multe ori, și multă muncă.

Mutatul la țară nu-l primești la cheie, ci îl trăiești cu „meșterii”

Andra și Adrian s-au mutat din București în satul Cerbureni, din județul Argeș. A fost un proces de durată, pentru că le-a fost teamă că nu vor putea lucra din altă parte, decât din Capitală.

Timp de doi ani, au căutat prin județele din apropierea Bucureștiului terenul perfect pentru ei: mai izolat, cu vecini puțini și la distanță, lângă o pădure, departe de străzi circulate. Și când mergeau în vacanțe, căutau ceva similar: „Voiam la țară, la țară, eventual și fără asfalt, sătui de asfaltul din București”, povestește Andra.

Citește integral pe Panorama.ro

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.