Fără categorie

Azilele groazei: Frații Godei rămân în arest preventiv – decizie definitivă

2 minute necesare pentru a citi articolul

Frații Ştefan și Daniel Godei, care administrau azilul din Voluntari unde bătrânii erau ținuți în condiții de neimaginat, și Andrei-Răzvan Ticu, şef serviciu la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, rămân în arest preventiv. Decizia luată vineri de Curtea de Apel București este definitivă.

Ștefan GodeiFoto: Inquam Photos / George Călin

În 25 august, Tribunalul Bucureşti hotărâse ca cei trei – cercetați în dosarul privind azilele groazei din Ilfov – să fie plasați în arest la domiciliu.

Decizia a fost atacată de către DIICOT, care instrumentează ancheta, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri contestația procurorilor și a hotărât ca frații Godei și Andrei-Răzvan Ticu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Hotărârea este definitivă.

Ștefan Godei este cercetat și într-un dosar deschis de DNA.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

Potrivit procurorilor DIICOT, Ștefan Godei cheltuia din banii făcuți pe prostituate, droguri și lăutari, într-o singură noapte cheltuind 5.000 de euro.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se arată în referatul procurorilor.

Direcțiile de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6, au fost stoarse de aproape 4 milioane de lei, bani care trebuiau să fie folosiți pentru îngrijirea și mâncarea beneficiarilor din centrele pe care le controla, însă procurorii au stabilit că oamenii au îndurat condiții inimaginabile.

Godei a mai investit banii în imobiliare, în Capitală și în județul Ialomița.

Alți bani mergeau în investiții imobiliare. „Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”, potrivit aceleiași surse.

Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie 2021 – iunie 2023, grupul infracțional organizat condus de Godei a încasat 3.763.869 de lei, iar cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Godei conducea Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, prin care controla afacerea prin care înfometea oamenii pentru a face un profit uriaș, unde a fost vicepreședintă consiliera Gabrielei Firea, Ligia Gheorghe (fostă Enache).

Ligia Enache a susținut că l-a ajutat pe Godei să înființeze asociația, însă ea nu apare ca membru fondator, și că și-a dat demisia în 2022, dar o schimbare în statutul asociației s-a făcut în 2023.

Ligia Gheorghe a fost citată ca martor și vineri s-a autosuspendat din funcția de consilier pe care o deține la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, condus de Gabriela Firea, cu care a lucrat foarte mulți ani pe vremea când Firea lucra la Intact Media Group, care controlează Antenele.

Articol preluat de la: www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.